Skocz do zawartości
  • 0

Trekking do 2k~ Pomocy!

Gość farfocel

Pytanie

Gość farfocel

Witam serdecznie, może zacznę od wstępu że tak poważnie na rowerze nie jeździłem około 10 lat, praca i nałogi to mi zajęło trochę skończenie z uzależnieniami... Cóż chciałbym wrócić do mojego zainteresowania jakim były rowery ale taki wybór tego wszystkiego że jestem kompletnie zagubiony mam jakieś typy ale ostatecznie dalej gdybam a więc:

- rower ma być z bagażnikiem z tyłu tak żeby można było sobie torby wrzucić

- sylwetka wyprostowana

- cena do ok. 2k (tak wiem że cudo to nie będzie ale nie mam zamiaru wydawać od razu 5k i nie wykorzystać potencjału;)

To tak z grubsza, ja oczywiście zastanawiam się między jakimś:

-Krossem transem 3.0

lub

-Indianom xroad 3.0

Proszę o jakieś linki jeśli można tu wrzucać lub po prostu nazwy rowerów, na co zwrócić uwagę itp

dziękuję serdecznie i obyśmy w ten 2021 wszyscy weszli z przytupem do życia

=)

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Tak naprawdę przy takim rowerze i tej półce cenowej możesz się kierować wyłącznie wyglądem. Wszystkie będą miały prawie te same podzespoły, różnicy w działaniu zapewne nawet nie odczujesz. Poza tym w "wyborze" roweru w sezonie 2020/21 trzeba się kierować przede wszystkim dostępnością;p

Możesz też rozejrzeć się za jakimś modelem bez amortyzowanego widelca - w tej kategorii cenowej amortyzacja działa beznadziejnie a sztywny widelec pozwoli urwać dobre 1,5kg z masy roweru. np coś takiego waży wg producenta 13,8 https://www.mudserwis.com/diamant-elan-her-bl-2020 a kross kórego linkujesz 17,3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...