fala77 Napisano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 Witam. Czy ktoś na forum posiada lub miał dłuższą styczność z rowerem elektrycznym Serious MT. Cataract? Zakupiłem taki ze zwrotów zagranicznych lecz ma zablokowany wyświetlacz kodem pin i mam w związku z tym drobne pytanie. Na wpisanie pinu jest 30 sekund. Gdy wpisuję nieprawidłowy pin wyskakuje error! Licznik leci dalej. Teraz pytanie zasadnicze. Czy dalej mogę próbować skutecznie wprowadzić Pin czy muszę odczekać aż licznik się skończy, wyświetlacz wyłączy i dopiero po ponownym uruchomieniu wprowadzać kolejny pin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Accent_Szaj Napisano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 Czemu nie spytasz o PIN? Spróbuj 1234 ,lub 0000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala77 Napisano 5 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 Sprzedający też nie znał pinu. Kupiłem go z tą świadomością. E no takie prościzny to sprawdziłem od razu. Problem nie tkwi w pinie bo to tylko albo aż 10000 kombinacji tylko chodzi mi o metodologię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala77 Napisano 6 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2021 Sprzedający też nie znał pinu. Kupiłem go z tą świadomością. E no takie prościzny to sprawdziłem od razu. Problem nie tkwi w pinie bo to tylko albo aż 10000 kombinacji tylko chodzi mi o metodologię. Odpowiem już sobie sam na pytanie motodologia by na errorze wpisywać kolejny pin działa. Pin już znany. Dalej by się jednak przydał ktoś kto miał styczność z tym rowerkiem. Menu tak okrojone że nawet nie mogę dojść jak godzinę w zegarku zmienić a instrukcji w necie brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala77 Napisano 6 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2021 Zauważyłem teraz że rower po włączeniu wysyła sygnał bluetooth ze sterownika. Jest jakiś ogólny program na komputer lub android który by się z tym połączył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fkonopka Napisano 6 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2021 (edytowane) Juz nic,pin już znany Edytowane 6 Stycznia 2021 przez Fkonopka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala77 Napisano 9 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 Kolejny problem z tym złomikiem. Został mi silnik. Korba kręci się do przodu bez oporu nie ciągnąc łańcucha. Nie znam się na elektrykach. Czytając tu i tam wywnioskowałem iż zerwane jest łożysko kierunkowe lub jakiś rodzaj sprzęgła w zależności od silnika. Pytanie czy dobrze wnioskuję i czy ktoś rozkładał taki silnik? Dodam tylko, nie wiem czy to istotne że po wciśnięciu trybu Walk silnik kręci i ciągnie łańcuch oraz koło a rower "maszeruje" prawidłowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala77 Napisano 13 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2021 Udało się wszystko naprawić. Rowerek działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Allegrodon Napisano 3 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2021 Witam. Znajomy kupił taki rower ale nie ma instrukcji do obsługi elektroniki. Masz może skąd taka instrukcję wziąć? On nie zna angielskiego więc ja mu próbuję pomóc. Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala77 Napisano 3 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2021 Witam. Generalnie to za wielu opcji zmian to tam nie ma. Pod linkiem masz prosty filmik ukazujący co i jak. https://youtu.be/NPyTti-Gnd0 Generalnie szukaj wszystkiego co jest związane z displayem sw102. Na filmiku nie ma jeszcze ukrytej opcji. Włącz display i do 5 sekund jak naciśniesz główny przycisk M pojawia się menu jak w tym filmiku Ja niestety większość mam zablokowane w sterowniku. Jak już sezon się rozkręci to mam zamiar oddać do jakiegoś speca by mi to odblokował. Chociażby połączenie bluetooth i regulację prędkości wspomagania 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferun Napisano 31 Maja 2021 Udostępnij Napisano 31 Maja 2021 Witam Mam ten sam problem z pinem. Jak udało się odnależć właściwy pin? Metoda prob i błedow? Czy jest cos szybszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala77 Napisano 31 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2021 Witam. Metoda prób i błędów. Teoretycznie to tylko 10000 kombinacji. Oczywiście najpierw sprawdziłem klasyczne kombinacje czyli coś 5555 czy 1234.Niestety u mnie był inny ale machałem tylko ok. 1,5 h 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdM2000 Napisano 15 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2021 W dniu 13.01.2021 o 21:28, fala77 napisał: Udało się wszystko naprawić. Rowerek działa Cześć, możesz napisać w czym był problem i jak udało Ci się go naprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferun Napisano 31 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2021 W dniu 13.01.2021 o 21:28, fala77 napisał: Udało się wszystko naprawić. Rowerek działa Witam raz jeszcze. Proszę o pomoc jaki gwint p czy l jest w nakrętce widocznej na zdjęciu. Chcę ściągnąć zebatke. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala77 Napisano 31 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2021 Zdejmij delikatnie tą gumowa uszczelkę. Te wpusty nie są na klucz tylko do podważenia uszczelki. Z tego co pamiętam to Twoim oczom ukaże się wtedy wieloklin jak do klasycznej korby i to się odkręca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferun Napisano 31 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2021 Dzięki serdeczne. Do tego doszedłem i odsloniłem wieloklin na klucz do suportów i zastanawiam się czy jest to lewy gwint jak standarowo w suportach z prawej storny? Bo walcze z tym w prawo i lewo i nic a boje się przykładać do tego z całą siłą nie wiedząc w którą stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala77 Napisano 31 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2021 (edytowane) Bodajże lewy gwint ale ręki sobie nie dam uciąć bo zbyt dużo czasu upłynęło jak to rozbierałem. Edytowane 31 Sierpnia 2021 przez fala77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferun Napisano 31 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2021 Lewy gwint był. A teraz pytanie końcowe jak to rozkŕecić zeby dostać sie do przekładni. Czy dobrze myśle że dekielek odkręcamy. Z boku odkręciłem mikro imbusika ktory blokował możliwość odkręcenia. Teraz tylko odkrecać tylko w którą stronę??? Muszę się dostać do przekładni zmieliło tryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferun Napisano 31 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2021 The winer is... Tylko problem gdzie dostane takie tryby? Bafangowe mają mniejszą średnicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala77 Napisano 31 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2021 No jak się tam dostałeś? Odkręciłeś ten metalowy pierścien czy wybiłeś ten gumowy oring? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferun Napisano 1 Września 2021 Udostępnij Napisano 1 Września 2021 Jak na zdjęciu. Zamontowałem puszkę silnika z powrotem w ramie i zbijakiem z mlotkiem jak strzałka na zdjęciu. Tryby zaniosłem do lokalnej firmy wycinającej cnc. Może się uda że dorobią. Niestety w internetach i na całym świecie brak jest części zamiennych do tych silników. Pisałem z Niemacami firmą serious pisalem z firmą ec mobility w Indiach i nic. Zero części zamiennych. Nawet nie ma opcji zakupienia kompletnego silnika. U mnie w trzech rowerach padły czujniki pedałowania (brak wspomagania podczas pedalowania) więc wstawiłem w silnik inny czujnik wraz z innym sterownikiem. W jednym posypały się tryby jak powyżej. Ogólnie ten rocznik seriousa na tym silniku to dno. Mam jeszcze 2 starsze seriousy na silniku aeg i zrobione mają ponad 4tyskm i wjednym padly tylko zapadki wolnobiegu( koszt naprawy to części 0zł i 2 godziny roboty). Nigdy już więcej nie chce widzieć elektryka na silniku no name. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcza82 Napisano 31 Marca 2022 Udostępnij Napisano 31 Marca 2022 Potrzebuje pomocy. Jest ktoś z łódzkiego kto ma taki rower??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcza82 Napisano 1 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2022 Dobra do rzeczy..... Sprawa wygląda następująco. Uwalony jest wyświetlacz sw102 tj. po zalaniu (brak komunikacji ze sterownikiem, czarny wyświetlacz). Kontaktowałem się z firmą bafang odnośnie czy ich będzie pasował, okazało się że ich wyświetlacze mają inny soft. Więc postanowiłem zrobić krok dalej i wsadziłem nowy kontroler z wyświetlaczem s866. Pojawił się problem z podłączeniem czujnika pas który znajduje się na ośce, posiada 5 przewodów oraz czujnika prędkości w tylnym kole 3 pinowa wtyczka. Ma ktoś jakieś pomysły??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala77 Napisano 8 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2022 Poradziłeś sobie z naprawą tego roweru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacFlash Napisano 14 Czerwca Udostępnij Napisano 14 Czerwca W dniu 31.08.2021 o 20:52, Ferun napisał: The winer is... Tylko problem gdzie dostane takie tryby? Bafangowe mają mniejszą średnicę Witam. W moim jest ta sama historia. Uda się zdobyć te tryby? Może od czegoś dopasowałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi