vdcmike Napisano 14 Stycznia 2021 Napisano 14 Stycznia 2021 Jesli chodzi o espomnaiene powyżej modele to mogli zaoszczędzić jedynie na tym czego nie widać i ramie. Ramy są pewnie tanie więc pancerne i ciężkie. Zostają piasty, suport i stery... uważacie, że to się będzie psuło na potęgę? Poza tym zerknąłem na ofertę tej marki i owszem 90% wszystkiego co tam mają wpisuję się idealnie w definicję market-szrotu gdzie wszystko jest absolutnie budżetowe.
Accent_Szaj Napisano 14 Stycznia 2021 Autor Napisano 14 Stycznia 2021 @vdcmike aż 90%? Przecież Stormy od X7 do X10, to naprawdę bardzo dobre rowery. Cena/jakość wręcz rewelacyjna. Możesz rozwinąć o co chodzi z tymi 90%?
vdcmike Napisano 14 Stycznia 2021 Napisano 14 Stycznia 2021 Nie liczyłem dokładnie, w każdym razie jak wspomniałem stormy ewidentnie się wyróżniają. Reszta IMHO to faktycznie taka raczej imitacja rowerów (być może z jakimiś jeszcze wyjątkami ale patrzenie na ich ofertę to dla mnie bardzo bolesne doznanie ;))
Accent_Szaj Napisano 14 Stycznia 2021 Autor Napisano 14 Stycznia 2021 Teraz, vdcmike napisał: stormy ewidentnie się wyróżniają Haha, Ja tak prawdę powiedziawszy nawet nie patrzyłem na inne niż Stormy
hudezz Napisano 19 Stycznia 2021 Napisano 19 Stycznia 2021 Ja mam X10 kupiłem pod koniec kwietnia bo nie było nic innego dostępnego , pierwsze dwa tygodnie nie schodziłem z roweru pękło ponad 500km. Ja nie narzekam, sporo już ze mną przeszła były gleby, były chwile triumfu, były momenty dumy z mojej Pocahontas, były momenty kiedy myślałem że wyrzuce ten rower pod przejeżdżający autobus za ten pieniądz który na nia wydałem ( po przeliczeniu £850 z transportem) w tej cenie mogłem mieć Trek Marlin 7 ze sklepu w moim mieście, dostrzegacie różnice? Wysyłkowo nie było nic, czasy realizacji zamówień online po 5-6 tygodni. A Indianka w ciągu 6 dni byla w UK jak dla mnie stosunek jakości do ceny to 9/10. I zdjęcie z dzisiejszego polowania na Eurostar
Jank0 Napisano 19 Marca 2021 Napisano 19 Marca 2021 Dzień dobry, Odnośnie geometrii Indiana Storm X10. Rama wydaje się być identyczna z modelami karbonowymi firmy Torpado, która należy do tej samej grupy, produkującej Indiana na zlecenie ME. https://www.torpado.com/en/bicycle/ribot-n/ Widać że jakość wykończenia jest dużo wyższa, natomiast wszystkie elementy ramy są praktycznie identyczne, być może kąty również - rozpiska w linku powyżej. Pozdrawiam, JK
Dokumosa Napisano 19 Marca 2021 Napisano 19 Marca 2021 Nie wiem czy akurat X10 ma geo podobną do Torpado ale X7 nawet obok nie stał. Indianiec duuużo krótszy.
Jank0 Napisano 19 Marca 2021 Napisano 19 Marca 2021 Co do alu się nie wypowiem. Przymierzałem się do 21" X10 i był zdecydowanie za duży przy wzroście 185 cm. W przekroku 3 cm luzu i zdecydowanie za długi. 19" Jest ok i na długości i wysokość, co pokrywałoby się z rozpiską z Torpado. Może ktoś jeszcze będzie w stanie to potwierdzić dla przyszłych kupujących. PS. W oficjalnych opisach dystrybutora dla X10 są niepoprawne dane dotyczące proponowanego wzrostu względem rozmiaru. 21" jest proponowane od 180cm wzrostu, co w praktyce jest niewykonalne. Myślę że 180-187 - 19" i 21 powyżej. Oczywiście bez przymiarki się nie obejdzie.
radzique Napisano 31 Marca 2021 Napisano 31 Marca 2021 Słuchajcie czy aktualne ceny na Indiane X9 / X10 mają sens w stosunku do "niemakrketowej" konkurencji ? X9 - 4999 pln X10 - 4599 pln O ile zrozumiałem wcześniej to X9 ma lepszey osprzęt ale ramę aluminium w stosunku do X10 gdzie rama jest karbon ale osprzęt gorszy. Opłaca się w takim razie dopłacać do X9 ?
hudezz Napisano 31 Marca 2021 Napisano 31 Marca 2021 Imho aktualne ceny łapią się jeszcze do kategorii opłacanych w stosunku cena/wyposażenie Czy dopłacać?? Sam musisz sobie na to pytanie odpowiedzieć jako użyszkodnik X10 nie żałuję swego zakupu. Za 3899 to była okazja wymieniłem pare elementów i mam rower już "pod siebie"
Jank0 Napisano 2 Kwietnia 2021 Napisano 2 Kwietnia 2021 Również uważam że to nadal opłacalny zakup, zwłaszcza jak przeanalizujesz ceny konkurencji, również markowej. Osobiście celowałbym w x10 - lepsza waga i fajna baza na przyszłość (o ile nie zakładasz jazdy z bagażnikiem, fotelikiem dziecięcym etc.) X9 Pomimo lepszego osprzętu sporo cięższy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.