wojtt80 Napisano 4 Stycznia 2021 Napisano 4 Stycznia 2021 Mam w góralu piaste Formula, przy serwisie padł do końca bębenek. Znalazłem pasujący bębenek, ale... cena dosyć wysoka, dostępność poza Pl. Formula HG 11 speed FH-513 KP488. Zastanawiam się czy nie kupić nowej piasty, konkretnie NOVATEC NT-D462SB. Zastosowanie all mountain, enduro. Może ktoś podpowiedzieć czy ta piasta się nada, ewentualnie coś innego. DT 240 odpada;)
piter614 Napisano 5 Stycznia 2021 Napisano 5 Stycznia 2021 Zależy ile chcesz wydać nawą piastę ? Może coś ze stajni dartmoor np taka
wojtt80 Napisano 5 Stycznia 2021 Autor Napisano 5 Stycznia 2021 Do 350 zł maks, Novatec akurat sie mieści. Piaste Dartmoor oglądałem, są dosyć podobne, możliwe że dla D...r klepie je N...tec. Chyba się skuszę na Novateca, poszperalem trochę, montuje je w swoich bikach np. Transition. I tak muszę coś kupic, Dt przekracza budżet, a reszta to w sumie i tak produkcja Formuli albo Novateca. Myślałem jeszcze o Shimano xt, podobno niezłe.
piter614 Napisano 6 Stycznia 2021 Napisano 6 Stycznia 2021 Wyższe model novatec różnią się tym że np ma inny bębenek no xd Tą o którą pytasz nada się mam inny model novatec w swoim enduro na którym jeżdżę już drugi rok, nie ma problem z tą piastą Shimano xd nie wiem nie używałem
Kruk_Szaj Napisano 6 Stycznia 2021 Napisano 6 Stycznia 2021 Ja mogę śmiało polecić Novateca D772sb, D792SB, w tej cenie się mieści. Prosta budowa, dość lekka piasta, 4 maszyny, jeśli nie zależy Ci na głośności bębenka i ilości zazębień, to kup śmiało.
Kruk_Szaj Napisano 7 Stycznia 2021 Napisano 7 Stycznia 2021 Oczywiście nie te modele to nie demony głośności ani zazębień ( 28 punkty jak dobrze pamiętam) ale to wystarczy. Polecam ten sklep, brałem od nich piasty Novateca od lat, mają ładny ich wybór + akcesoriów do nich: http://www.rowerowyraj.pl/54-piasty-mtb-tylnie?orderby=price&orderway=desc&orderway=desc
wojtt80 Napisano 7 Stycznia 2021 Autor Napisano 7 Stycznia 2021 11 godzin temu, Kruk_Szaj napisał: Ja mogę śmiało polecić Novateca D772sb, D792SB Tą pierwszą mam, na razie w porządku. O wytrzymałości jeszcze nic nie napiszę, za krótko na nich jeżdżę. Do ciorania po górach raczej bym jej nie brał, chyba że w xc. Poszperalem jeszcze trochę i zdecyduję się jednak na Novatec D462. Jest cięższa, bardziej pancerna, 5 łożysk.
Kruk_Szaj Napisano 7 Stycznia 2021 Napisano 7 Stycznia 2021 Fakt, D772 i D792 są to piasty raczej do XC, sama waga ich przeznaczeniu mówi. Myślę, że D462 będzie okey, jakość Novateców nie jest zła i powinna posłużyć.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.