Skocz do zawartości

[narzędzia] klucz do zębatki FSA direct mount

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szukam klucza do odkręcania zębatki na korbie FSA Gradient. Wg. FSA klucz ma oznaczenie E0611 i wygląda jak poniżej. Niestety po oznaczeniu nie udało mi znaleźć tego w naszych sklepach. Gdzieś czytałem, że to podobne do kluczy suportu shimano ISIS, ale w tym samym miejscu poddawano to w wątpliwość. 

Jakaś dobra dusza podpowie, gdzie w Polsce kupie taki klucz?

Screenshot_1.jpg

• Mod Team
Napisano

W aukcji na allegro są wymiary, wydaje się że większość która Cię interesuje, więc jak masz korbę to zmierz i będzie odpowiedź czy ten klucz podpasuje w zastępstwie.

Napisano

Jeśli jest na allegro to możesz bez problemu zwrócić niepasującą rzecz, nawet pod odpakowaniu. Warto odpakowywać ostrożnie tak na wszelki wypadek, by sprzedający nie czepiał się czegokolwiek (choć nie miałem nigdy takiego przypadku)

• 2 tygodnie później...
  • 1 rok później...
Napisano

czy autor tematu nabył oryginalny klucz, czy coś udało się innego dopasować albo jakiś tańszy zamiennik? Bo mam korbę FSA i montaż zebatki na taki klucz a że lubię mieć wszystkie narzedzia do swojego sprzętu to rozglądam się za kluczem.

Napisano

wygląda podobnie. W sumie może jak bede w domu i bede miał moj rower pod reką to wykonam jakiś pseudo klucz, kawałek blachy, nawiercić cztery otwory o odpowiednim rozstawie, wkręcić 4 śruby i może da rade :D choć 40Nm to już trochę jest.

EDIT: ten park tool wyglada jak odpowiednik FSA E0667, czy to jest kompatybilne z E0611 ciezko powiedziec wygląda podobnie z różnicą że jedno możemy przełożyć przez oś korby a w drugim ośke musimy zdjąć. Bitul ma w ofercie odpowiednik E0667, wyslalem zapytanie czy orientują się czy pasuje zamiast e0611

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...