zadra1965 Napisano 2 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2021 Jakie polecacie namocniejsze hamulce cantilever. Mam rower z hamulcami v brake i chce zamontować klamkomanetki szosowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ogreczek Napisano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 A nie myślałeś żeby zainstalować Vbrake mini ? Zwykłe nie będą działać z klamkomanetkami, ale mini już tak. A jak Canti - to popatrz na Tektro CR720 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eziemniak Napisano 20 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2021 Mam na jednym rowerze mini-v tektro rx6 W połączeniu z manetką r7000 działają idealnie - wystarczająco mocne do zablokowania koła dwoma palcami, dobra modulacja, łatwo je ustawic i serwisować, jedyna wada to trzeba je ustawic blisko obręczy. Wczesniej mialem CX50 od Shimano - słabsze od miniV, trudniejsze w ustawieniu, wiekszy prześwit - nie bawię się w CX więc nie potrzebne bylo mi to Pamietaj że różne manetki maja różne naciągi linki hamulca - https://www.bikeforums.net/bicycle-mechanics/1041221-definitive-but-wildly-inaccurate-guide-brake-cable-pull-ratios.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.