Gość Napisano 2 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2021 Ja w ostatniej chwili kupiłem Tiagre. Zapłaciłem około 310 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2022 Wczoraj zauważyłem, że z zewnętrznej części haka w ramie, odprysnął mi lakier i jest kawałek odsłoniętej stali. Robić coś z tym, czy olać temat? W mokrych warunkach raczej nie jeżdżę. Pomyślałem że mógłbym nałożyć grubszą warstwę twardego wosku, tylko czy to dobry pomysł przy zacisku koła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 18 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2022 Jak to stal to będzie rdzewieć, (chyba że to stal nierdzewna ) . Mały odprysk zamaluj czymkolwiek, pewnie i tak odpryśnie po jakimś czasie w takim miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2022 Właśnie nie chce mi się zamalowywać, bo w tym miejscu długo to nie wytrzyma. Chyba trzeba się pogodzić i tyle. Nałożę też wosk, może nie przeczytacie o rowerzyście któremu odpadło koło i wziął umarł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2022 Zależy gdzie to robisz i gdzie potem zostawisz rower. Bo jak użyjesz, a następnie zamkniesz pomieszczenie 2x3 metry, to uwierz, cuchnie tak że ciężko to potem wywietrzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2022 Ja spryskałem dość przeciętnie, bez przesady ale i nie za mało. Potem uznałem że to bez sensu, bo rama fabrycznie była pokryta jakąś czarną powłoką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2022 Tak to już bywa. Ja miałem Accent Peak. Rok szukałem co mi strzela. Wymieniłem sztycę, smarowałem jarzmo co kilka wyjazdów, próbowałem kilka zacisków, czyściłem rurę podsiodłową. Nic nie pomagało. Cykanie i strzelanie słyszalne z kilku metrów. Okazało się że strzela... pasta do karbonu. Zamiast pasty użyłem płynu CarboGrip i problem zniknął. Od tamtego momentu używam go zawsze. Nie dość że tłumi, to jeszcze chroni sztycę przed zarysowaniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi