Maryn Napisano 29 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2020 Witam , prośba o dobór adaptera osi dla trenazera t2240 Tacx Flow i roweru Giant contend ar3 . Rower posiada oś 12 mm , jaki adapter mam wybrać ? T1707, T1708 , T1709 , T1710 czy T1711? https://www.sportpoint.pl/img/cms/tacx_wymiary_osi_0_0.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 29 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2020 Czym różnią się te osie między sobą? Długością i skokiem gwintu. Więc jeśli zmierzysz rozstaw jakiego potrzebujesz i odczytasz skok gwintu (albo napisane na osi albo gdzieś w okolicy gwintu na ramie ale prawie pewniak, że 1,5) to będziesz miał odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maryn Napisano 30 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2020 Patrząc na wymiary osi https://photos.app.goo.gl/iSPBGvuWoJmDSQZt7 To moim zdaniem T1710 . Gwint zmierzyłem suwmiarką i wychodzi, że jest 1.5. Bedzie okej ;)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hi_im_krzysiu Napisano 31 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2020 będzie ok, też jest w etapie kombinowania takiego dla siebie i cena oryginalnego to jakiś żart, ponadto podobno jest za długi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2021 Ostatnio przerabiałem temat do Tacx Flow Smart, kupiłem oryginalną oś od Tacx, wychodzi poza ramę (w przeciwieństwie do standardowych osi) na tym montujesz końcówkę trzymaną przez trenażer natomiast może być problem z ocieraniem tarczy hamulcowej (bo i oś przechodzi przez całość a nie kończy dociskiem regulując położenie tarczy w hamulcu) ale to pewnie ogarniesz, niemniej w Tacx Flow trzeba zrobić małą "modyfikację", może być konieczne "wybicie" wciśniętego niebieskiego elementu, który blokuje wkręt metalowej śruby trzymającej rower tak, aby dało się ją dalej wkręcić. To nie to, że jest za długa, po prostu ta mała modyfikacja odblokowuje dłuższe osie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.