Skocz do zawartości

[rower] dla dziewczyny

krkic

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam; chciałbym swojej dziewczynie sprawić nowy rower na urodziny. W głównej mierze miałby służyć do jazdy po drogach polnych, leśnych i po twardej nawierzchni (bez jakiś ekstremalnych jazd). Proszę o poradę jaki rower polecacie, model, marka... sprawa pilna :)

Napisano

Potrzebna też jest waga użytkowniczki . Chodzi o to że wyznaczyłeś bardzo mały budżet . W tej cenie sporo rowerów ma napęd na wolnobiegu , a on średnio sprawuje się pod jeźdźcami powyżej 70 kg ( tak +/- ) . Co do typu roweru - crossówka wydaje się ok ale zależy ja chcecie mieć wyposażony rower . Cross jest ,,goły " . Do większości takich rowerów można zamontować błotniki , bagażnik itd ale jeśli chcecie mieć ten osprzęt od razu to trzeba kupić trekkinga . Napisz też jaki teraz rower ma dziewczyna i czy jest zadowolona . 

Linków posyłać ci nie będę . Idź do sklepu/ów i zobacz co możesz kupić stacjonarnie . Ew sam przejrzyj ofertę sklepów w necie i podeślij linki do rowerów które się spodobają .

Napisano
8 minut temu, WaGiant napisał:

Potrzebna też jest waga użytkowniczki . Chodzi o to że wyznaczyłeś bardzo mały budżet . W tej cenie sporo rowerów ma napęd na wolnobiegu , a on średnio sprawuje się pod jeźdźcami powyżej 70 kg ( tak +/- ) . Co do typu roweru - crossówka wydaje się ok ale zależy ja chcecie mieć wyposażony rower . Cross jest ,,goły " . Do większości takich rowerów można zamontować błotniki , bagażnik itd ale jeśli chcecie mieć ten osprzęt od razu to trzeba kupić trekkinga . Napisz też jaki teraz rower ma dziewczyna i czy jest zadowolona . 

Linków posyłać ci nie będę . Idź do sklepu/ów i zobacz co możesz kupić stacjonarnie . Ew sam przejrzyj ofertę sklepów w necie i podeślij linki do rowerów które się spodobają .

Ma jakąś zwykłą damkę górską, którą jeździ od 10 lat, twierdzi, że jest zadowolona z niej, ale widzę, że jest już do wymiany. Nie ma jakiś wysokich wymagań, też nie oczekuję jakiegoś profesjonalnego sprzętu.

Napisano

A wg mnie rower na prezent urodzinowy (i to zdecydowanie bez względu na płeć) to niezbyt dobry pomysł. Nawet wiedząc, że komuś podoba się czerwony to jeszcze ważny jest odcień, kształt ramy i dodatki :D. Wiem, kupując wysyłkowo można oddać, ale to już nie ma takiej niespodzianki...

Napisano

Owszem kobiety często nie mają wymagań technicznych ale estetyczne tak . Czyli proponowałbym skonsultować zakup .

Najtańszy Marin przekracza budżet , a poza tym ma 7 rzędową kasetę 11-34 !  Spore ,,dziury " muszą być .

Napisano
16 godzin temu, KSikorski napisał:

W tym budżecie idealny byłby któryś model bez przedniej przerzutki.

Przy tak ograniczonym budżecie im prościej, tym lepiej. Budżetowe amortyzatory to i tak tylko atrapy, a lepiej mieć jedną lepszą przerzutkę niż dwie słabsze. 

Napęd 1x jest wygodniejszy w obsłudze (jedna manetka zamiast dwóch), prostszy w regulacji i ma mnoej elementów, które mogą się zepsuć.

Osobiście polecam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...