Skocz do zawartości

[Stery] Fsa no.42- prośba o zamiennik

Lukasdnb

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,czy ktoś wie jakie stery można zamontować zamiast Fsa no.42? Dodam że odpadają stery Token Omega ponieważ potrzebuję zamontować bieżnie redukcyjną z 1.5 na 1 1/8 cala pod kąt 45 stopni

Napisano

@Dokumosa tak ja to wiem i stąd mój problem,bo wszystkie bieżnie redukcyjne jakie znalazłem w sieci mają kąt 45 stopni,a stery pod kąt bieżni 45 stopni mają łożyska w wymiarze 52mm, fabrycznie montowane stery Fsa no.42 mają 51.8mm,moja główka ramy ma 52mm, problem polega na tym że jak mam włożyć łożysko 52mm do główki 52mm,chyba powinno mieć minimalnie mniejszy rozmiar, prawda? Dlatego fabrycznie montowane Fsa ma 51.8mm

Chyba że wiesz gdzie kupić bieżnię redukcyjną rury sterowej z 1.5 na 1 1/8 cala pod kąt 36 stopni??? Albo łożysko 51.8mm pod kąt 45 stopni?

Napisano

Problem chyba rozwiązałem sam :)

Dolne łożysko 51.8mm pod kąt 45° jest dostepne osobno w kilku sklepach w sieci pod oznaczeniem R-425 51.8mm×40×8×45° lub w gotowych sterach:

1.Prestine PT-1860 ( tak, są takie stery,Prestine to producent łożysk),dolne łoż.> R-425; górne>R-418

2. KTM Team 1.5-1 1/8  dolne łoż.>MH-P28; górne>MH-P08M.

Do takich sterów trzeba dokupić bieżnię redukcyjną, są dostępne u nas ale w większości pod kąt 45°,36°znalazłem jedną ale oczywiście "brak towaru", i można zakładać amortyzator z prostą rurą 1 1/8 cala do ramy z główką tapered 42/52 gdzie dół to równo 52mm. Może komuś się to kiedyś przyda

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...