Credo Napisano 5 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 (edytowane) 7 godzin temu, niziol napisał: Może Giant Contend AR 2, to taki all-rounder (ani szosa ani gravel) i mieści się w budżecie. Malowanie podobne do Revola. Ma sztywne osie i opona do 38c wchodzi. Osprzet to Tiagra. Nietedy nie ma hydrauliki. Kolego nie wiem jak z dostępnością, bo Gianta praktycznie w ogóle nie ma już nigdzie - rower widmo. Poza tym nie wiem czy hydraulika u mnie to nie musi być punkt obowiązkowy z tego co pisali przedmówcy przy moim brzuszku. @djzwierzak widać że solidna maszyna i sądząc po ilości bagaży to sporo kilo na nim przewozisz barwy Marines więc wygladasz na nim jak komandos! a jaki to ma osprzęt i hamulce? i z przodu 1 czy 2 blaty? ja ciągle myślę o tym Silex 400 ale on jest na aluminiowej ramie no i w dodatku cena 6800 ale wszyscy mi zwykle tarczowe mechaniczne hamulce odradzają na moją wagę a hydrauliki w gravelach od 6 k wzwyż. Ewentualnie Nicasio 2 on już na stalowej ramie i 800 zł tańszy. Ty pewnie radzisz stalowy? Edytowane 5 Stycznia 2021 przez Credo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djzwierzak Napisano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 (edytowane) Rower jest dużym składakiem. Z powodu pęknięcia ramy i nie uznania gwarancji w fuji jari. Kupilem frame set bombtrack hook ext 2020. Trochę rzeczy przerzuciłem z fuji czyli klamki sztyca kierownica mostek. A reszta poszla nowa. 2 blaty z przodu 36/46 i tył grx 10 rzędowy. Do tego mechaniki spyre c. Ja mma idealnie wyregulowane hamulce i zablokowanie kola zjeżdżając z gór asfaltem z prędkością 65 km/h bylo możliwe ale nie ryzykowałem. Hamowały dobrze we wszystkich warunkach. Aha rower w tym roku będzie jezdzil w ultra maratonach. Jak będzie zobaczymy. Ps. Rower za 6800 to nie duzo. Moja gola rama kosztowała 4 tys Edytowane 5 Stycznia 2021 przez djzwierzak Edycja tekstu i dodane informacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 40 minut temu, djzwierzak napisał: Ja się nie zgodzę. Jeżdziłem najpierw na na 36 z przodu i 32 z tyłu teraz mam 36 36 i góry mi nie straszne... Masz do tego pełne prawo . Swoją drogą - ciekawe czy ja mam tak słabą nogę czy lubię dużą kadencję czy mój teren jest lepsiejszy albo wszystko razem . 40 minut temu, djzwierzak napisał: Ja się nie zgodzę. Jeżdziłem najpierw na na 36 z przodu i 32 z tyłu teraz mam 36 36 i góry mi nie straszne... Masz do tego pełne prawo . Swoją drogą - ciekawe czy ja mam tak słabą nogę czy lubię dużą kadencję czy mój teren jest lepsiejszy albo wszystko razem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djzwierzak Napisano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 Tego nie wiem. na pewno kadencji 90 nie było ale bez strat i urazów jazda się skończyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Credo Napisano 5 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 a tak z ciekawości @djzwierzak jaka rama ci pękła w Fuji stalowa czy alumioniowa? i czemu Ci nie uznali gwarancji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Credo Napisano 6 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2021 pojawiły się w okolicy Giant Revolt, kolejna opcja, w sumie bardzo podobna do Silex 400. Pytanie na których byloby mi wygodniej i obydwie na aluminium. Czekam jeszcze na stalowego Nicasio 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi