hanjin Napisano 24 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2020 Witam chce założyć cały napęd deore xt M8000. 2x11.Padło na korbę 38x28 i do tego chciałbym kasetę 42-11. Przerzutka tylna z długim wózkiem. Pytanie czy przerzutka RD M8000 SGS obsłuży ta kasetę z tą korbą? Na przodzie obecnie mam przerzutkę DEORE FD-M610 i ją chciałbym zostawić tylko nie wiem czy będzie ona działała z korba 38x28. Dziękuję za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2020 Wszystkie informacje masz tutaj. Jest dokładnie napisane, jakie konfiguracje obsługuje. https://bike.shimano.com/pl-PL/product/component/deorext-m8000/RD-M8000-SGS.html Ilość zębów na tarczach nie ma znaczenia. Napięcie przerzutki regulujesz długością łańcucha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanjin Napisano 24 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2020 Dziękuję nie pomyślałem żeby sprawdzić na tej stronce. Kaseta 11-42 będzie obsługiwana przez tą przerzutkę. Dzięki. Pytanie nasuwa się mi jeszcze jedno czy kaseta 11s wejdzie na obecny bębenek? Obecnie siedzi kaseta 10s a piasta to novatec d362sb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 24 Grudnia 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2020 Kaseta 11s Shimano bez problemu zastąpi obecną 10s. Nie ma obaw o bębenek - kasety są tej samej szerokości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanjin Napisano 24 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2020 Dzięki tak wyczytalem ale wolałem zapytać. Pozostała tylko kwestia przerzutki przedniej czy obecna zadziała z nową korbą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 24 Grudnia 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2020 Raczej ogarnie, ale kwestia sprawdzenia. W najgorszym wypadku będzie do zmiany. Tutaj są szczegółowe parametry, jeśli twoja rama je spełnią to zadziała: https://bike.shimano.com/pl-PL/product/component/deore-m610/FD-M610-B.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanjin Napisano 25 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2020 Dobra to jeszcze jeden dylemat czy przypadkiem nie wziąć przerzutki tylnej na wózku GS. W specyfikacji napisane że obsługuje max tarcze 42T a przednia różnica w zębatkach to max 10t, czyli wszystko by pasowało. Co o tym myślicie? Czy lepiej nie kombinować i kupić SGS? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 25 Grudnia 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2020 Jeśli w przyszłości nie planujesz większej zębatki niż 42T to wszystko ok, jeśli mogą pojawić się inne opcje napędu to lepiej wziąć coś z większym zakresem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.