Skocz do zawartości

[obręcz 27,5+] Dartmoor/WTB którą wybrać?

CYBER1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
W dniu 21.12.2020 o 13:39, CYBER1 napisał:
  • WTB Scraper i40 (Jak tu wymienić nyple???) :huh::blink::icon_question:

Zwykłe nyple, zwyczajna obręcz.

Celowałbym chyba w aircraft pro, jeśli zależy Ci rzeczywiście na tak byczych obręczach. WTB nie ma kapsli, z drugiej strony cruiser jest pod system bezdętkowy. Jak dobrze zapleciesz koło, na dobrych szprychach, to zmniejszasz ryzyko zniszczenia obręczy. Drugą kwestią jest materiał, patrzyłbym na obręcze na alu 7k, lżejsze i wiele lepsze niż 6k.

Dużo możliwości, nie sprecyzowałeś tak naprawdę o co Tobie właściwie chodzi, więc sugerowanie się subiektywnymi opiniami, jest nie do końca poprawne...

Napisano

Chodzi mi o szeroka mocną, względnie tanią obręcz pod oponę 3.0,na tylne koło do HT  która nie będzie się giąć oraz zamieniać w jajo.

Z przodu mam Cruiser i nic się z nim nie dzieje ale jak czytam opinie w Internecie to wszyscy piszą , że z tyłu się gnie.

Napisano

Nie jest to obręcz które typujesz ale ze stajni dartmoor a model to shield 

Mam te obręcze w dwóch rowerach enduro wiele przeżyły i wiele jeszcze przed nimi z czystym sumieniem mogę polecić 

Mój młody skacze dość daleko i mocno nie raz nie dwa zrobił niedolota a obręcz nie ucierpiała (nie mówi o 1 metrowych lotach tylko takich po kilka metrów), oczywiście do obręczy muszę też być mocne szprychy by to zwyczajnie miało sens 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...