Kforum1 Napisano 16 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2020 Witam Szybkie pytanko do znawców. Zepsuła mu się końcówka do pompki Park Tool PFP-8.Na allegro są albo drogie ok 70zł sztuka(oryginalne) albo po 7 zł sztuka zamienniki. Oryginał wytrzymał mi rok,pytanie czy nie lepiej kupić kilka po 7 zł niż kupować jedną za 70,która nie wytrzymuje roku. Macie jakieś doświadczenie w tym temacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 16 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2020 Kupuj "zamiennik" bez obaw, a najlepiej dwa od razu bo to żadne pieniądze a będziesz miał na zapas Ja zastosowałem taką głowicę z decathlona za 20 zł i elegancko trzyma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 16 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2020 Lepiej kupić tańsze. Są szanse, że i tak wytrzymają dłużej niż oryginalne Park Toola. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 16 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2020 Ja też polecę głowicę z Decathlonu/podobną, generalnie tańsze wersje Author DualHead 2, pod paroma markami to wychodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2020 za 32pln mozna tez kupic glowice SKSa ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2020 Ja jej nie lubię, częściej zdarzyło mi się że "puszczała" a w przypadku Dual Head nie ma żadnych nieszczelności, jedyne co to lubi zeskoczyć z gładkich zaworów Presta, ale to pewnie dotyczy wszystkich głowic. Aczkolwiek nie wiem jak z trwałością, głowica Dual Head wytrzymuje z rok serwisowego ciorania, w użytku domowym pewnie dużo więcej, SKS używam rzadko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 jade na SKSie od paru lat, dmucham tylko moje prywatne rowery, wiec powiedzmy ze z raz na tydzien uzywam... i do takiego zastosowania daje rade... wydaje mi sie iż jak ktos zwraca uwage na to jak zdejmuje glowice z takiej presty gdy ma tam nadmuchane z 100PSI to ta glowica, a w zasadzie uszczelka pozyje naprawde dlugo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Jak to jest standardowe mocowanie, to nie musisz kupowac tej samej koncowki. Ogolnie, te wszystkie plastikowe glowice to badziew. Kupisz to na ile pozwali ci twoj poziom tolerancja na "kiepskie dzialanie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.