Logic07 Napisano 15 Grudnia 2020 Napisano 15 Grudnia 2020 Cześć kupiłem rower mtb 21 cali na wzrost 185-197 a ja posiadam 182cm nie jestem pewien czy nie jest na mnie za duzy jak myslicie? Odsunełem siodełko do tyłu prawie na maksa, bo miałem wrazenie ze sie zsuwam jest on akurat takiej geometri ze jak stoje na ziemi nad rama to mam troche zapasu
chudzinki Napisano 15 Grudnia 2020 Napisano 15 Grudnia 2020 Polska język, trudna język... Teoretycznie za duży, ale odsuwając siodełko robi się jeszcze większy, więc coś tu nie gra .
Logic07 Napisano 15 Grudnia 2020 Autor Napisano 15 Grudnia 2020 Pewnie dlatego ze ja lubie tak jezdzic z prawie wyprostowanymi ramionami
Mod Team KrissDeValnor Napisano 15 Grudnia 2020 Mod Team Napisano 15 Grudnia 2020 Napisz jeszcze, że trzymasz kierownicę palcami, bo jesteś tak bardzo odsunięty, że kiedy chwytasz całą garścią, to jest Ci niewygodnie... Kiedy masz proste ręce, to praktycznie nie masz marginesu bezpieczeństwa przy nagłych manewrach - tak jak w samochodzie : nie możesz mieć rąk całkowicie wyprostowanych, bo zabraknie zasięgu przy obracaniu kierownicy... Jak lubisz być rozciągnięty, i twierdzisz, że Ci tak wygodnie, a przy tym nie obawiasz się o nabiał, to możesz zostawić te 21", ale prawda jest taka, że do jazdy zgodnie z przeznaczeniem - czyli w terenie, maksymalna wielkość to raczej okolice 19 -20".
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.