Skocz do zawartości

[Opony] Jak najtaniej odesłać do Niemiec?

R10

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie trafiłem z rozmiarem opon 20x2.15'' (55-406) kupionych w Bike24 i muszę je odesłać do Niemiec (celem wymiany przez sklep na węższe 20x1.60 42-406).
Jak w miarę najtaniej odeślę oponki do Niemiec, ćwiczył ktoś podobne wysyłki?
Waga dwóch opon z opakowaniem (najlżejszym, może po prostu folia) powinna się zmieścić w 2 kg, ale gabaryt może nieco przeszkadzać (na szczęście to rozmiar koła tylko 20 cali, czyli po zapakowaniu wyjdzie jakieś 55x55x10 cm).
Poczta Polska? DPD? Jakaś "Furgonetka"?

Napisano

Z ciekawości spojrzałem na cennik, bo nie miałem nigdy potrzeby, ale ceny i tak wysokie. Dlatego najlepiej kupować z darmowym zwrotem ;).

@R10, to się sporo rozjechałeś z rozmiarem :D. A nie myślałeś żeby wystawić dobrą cenę na OLX i zobaczyć czy pójdą? Chyba, że czas goni to inna sprawa.

Napisano
Teraz, R10 napisał:

(może po prostu folia)

Na poczcie wysyłka opakowania, które nie jest prostopadłościanem kosztuje więcej. Jeśli wybierzesz PP, spakuj to w karton, 

Napisano
11 minut temu, chudzinki napisał:

najlepiej kupować z darmowym zwrotem ;). to się sporo rozjechałeś z rozmiarem :D. A nie myślałeś żeby wystawić dobrą cenę na OLX i zobaczyć czy pójdą? Chyba, że czas goni to inna sprawa.

Dopiero po 10 dniach przymierzyłem się z montażem (dzięki śniegowi na oknem), więc już pojutrze minie mi 14-dniowe okienko do zwrotu.
Szczęśliwie zauwazyłem, że Bike24 oferuje chyba darmowy zwrot do nich do Niemiec, przekonam się.
Wątpię, czy w PL jest dobry popyt na okolcowane opony, to jednak nisza, a 20'' tym bardziej (co to jest przy szerokości 2.15''? BMX? składak?).
Nam potrzebne do roweru dziecięcego, jeździmy 365/12.

Nie mam nawet pewności, czy węższe 20x1.60 wejdą, ale kto nie ryzykuje ten nie jedzie :geek:.

Mam pecha, bo w tym samym Bike24 rok temu kupiłem okolcowane 16x1.20'' i okazało się, że te opony są znacznie większej średnicy (30-349) niż obręcze 16'' w naszym rowerku (305) - nie miałem pojęcia, że istnieją zupełnie różne koła 16-calowe :o.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...