seawolf688 Napisano 9 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2020 Canyon wypuścił nowy model https://www.canyon.com/pl-pl/mountain-bikes/trail-bikes/stoic/?utm_source=row-newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=bike_launch_stoic 140 mm skoku widelca, niezniszczalna (wg producenta) rama, 65* główki, 75* siodła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 9 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2020 Kacper, niezniszczalne ponoć. Potestujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 9 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2020 Chłopie, wiesz, ile by tu wątków było...? A co do ramy Canyona...pospawana na praktykach w zawodówce, czy jak? Kształt ładny, kolor ładny, spawy paskudne, odnośnie ceny i osprzętu się nie wypowiadam, bo nie interesują mnie rowery trail/enduro i nie znam standardów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siejak1 Napisano 9 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2020 Godzinę temu, cervandes napisał: Kacper, niezniszczalne ponoć. Kacperek już pewnie poprawiał spawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 9 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2020 KUrde Przeczytałem STOLEC.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 9 Grudnia 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2020 Kto to spawał? Ewentualnie w jakim był stanie? Czytam o "kosmicznych komponentach" ....... ktoś zauważył jakiś? Generalnie nie wygląda źle, w miarę dobra relacja cena/komponenty ,ale to nie jest nic nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gracekk Napisano 28 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2020 Mam pytanie dotyczące Stoica - Zaopatruję się na niego, ponieważ z kilku przyczyn nie chcę kupować fulla, a jeżdżę głównie po ciężkich terenach leśnych i górskich. Ale raz na jakiś czas chciałbym wyskoczyć na ok.20-30km traskę szutrowo/asfaltową na rodzinną przejażdżkę (z przyczepioną przyczepką dla dziecka), i wiem że najlepiej jakbym miał inny rower do tego przystosowany, ale chcę uniknąć kupowania kolejnego ze względu na budżet. Czy ze względu na niską górną rurę ramy Stoica bardzo uciążliwe będzie wykorzystanie go raz na jakiś czas na takie przejażdżki? Czy będę odczuwał dyskomfort? Czy jeśli podniosę siodełko do poziomu jaki potrzebuje to będzie ok, czy lepiej od razu kupić bardziej uniwersalny rower XC? Dodam, że mam 190cm wzrostu. Rower mi bardzo podszedł, bo 90% czasu katuje mojego sztywniaka w ciężkich terenach i zawsze brakowało mi większego skoku i lepszej geometrii, a tutaj wydaje się być to rozwiązane Proszę tylko bez propozycji kupna fulla, temat odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 28 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2020 Jak niska górna rura ramy miałaby być uciążliwa ? Jeśli rama pozwala na ustalenie wysokości siodła na ~ [przekrok-10 cm] to znaczy że będzie w porządku. Będziesz odczuwał dyskomfort z powodu oporów toczenia opon na asfalcie i umiarkowanie aerodynamicznej pozycji (https://magazynbike.pl/2020/12/15/tuning-aerodynamika/). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KurczakNorris Napisano 30 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2020 Kiedy patrzę na te spawy, nie wydają mi się aż takie straszne. Rama ma ładny klasyczny kształt i suport bsa. Uważam też, że środkowy Stoic jest o jakieś 5 do 8 stów za drogi zwłaszcza, że dali tam plastikowego, bylejakiego sx-a. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyfon79 Napisano 31 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2020 Jedna z lepszych propozycji na rynku pod względem cena jakoś. Spawy jak spawy to kwestia gustu. To rower do tyrania gdzie dookoła latają kamienie i leje się pot wiec pewne wizualne kwestie można sobie darować. Szkoda, że nie dali GX'a ale i tak nie jest źle. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Accent_Szaj Napisano 3 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2021 Mi się podoba jego geo, przez co wygląda na bardzo profesjonalną maszynę. Rama to podstawa, osprzęt zawsze można wymienić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 4 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2021 https://www.olx.pl/oferta/rower-canyon-stoic-3-2021-nowy-gwarancja-CID767-IDIoBAU.html#aac7da11d6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi