NoPerfect Napisano 1 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2020 Witam, z racji że jestem znany z dziwnych pomysłów to mam pytanie: Co się stanie jeśli do dolnych goleni 26' zrobię swap goleni górnych od 29' (pod względem średnicy między goleniami górnymi pasuje po wymiarach). Nie mam górnych i pytam zanim kupię czy coś będzie się działo/nie działało. Pacjent: XCR 32 Air 100mm 29' XCR 32 100mm 26' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2020 Wedlug mnie beda za dlugie. Skok ten sam, ale juz odleglosc od korony do osi znacznie wieksza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CYBER1 Napisano 1 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2020 Według mnie będziesz miał po prostu wyższy amortyzator i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 1 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2020 Teoretycznie długość goleni górnych jest determinowana skokiem i niczym więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NoPerfect Napisano 2 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2020 A już nie robiąc nowego tematu, w xcr lo jest jakaś regulacja skoku jak np w torze, w sensie że wyciągam jakieś tokeny i mam 120mm? Czy trzeba zmieniać popychacze na inne? Czyli skoku nie zwiększę zakładając górne do 26' od 29' i w praktyce beda one za długie, bedą pracowac mniej więcej do połowy skoku? Dobrze rozumiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 Golenie górne w powietrzakach XCR 29" ; 27,5" ; 26" są takie same, natomiast w sprężynowych są dłuższe. Różnica jest również w dolnych goleniach oraz na długości kartridży i popychaczy tłoka/sprezyny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.