Nemrod82 Napisano 26 Października 2023 Udostępnij Napisano 26 Października 2023 Ogólnie to trochę tych lampek posiadających tryb drogowy/offroad się narobiło: KingKong X6, Rockbros RHL3000, Enfitnix Navi1600, Magicshine CBL1600... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 26 Października 2023 Udostępnij Napisano 26 Października 2023 Ciekawe 🙂. Widzę, że masz/miałeś KingKong - dalej jesteś zadowolony? Z którąś jeszcze miałeś do czynienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemrod82 Napisano 26 Października 2023 Udostępnij Napisano 26 Października 2023 Mam wszystkie oprócz Magicshine. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 26 Października 2023 Udostępnij Napisano 26 Października 2023 O choinka! To które, wg Ciebie, daje najwięcej światła na długich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemrod82 Napisano 26 Października 2023 Udostępnij Napisano 26 Października 2023 (edytowane) Na długich moim zdaniem najwięcej lumenów daje Rockbros. Ale to nie jest lampka która świeci jakoś super daleko (tzn świeci daleko ale widziałem lampki świecące dalej). Rozkład światła jest mocno panoramiczny. Nawet w trybie z odcięciem świeci bardzo szeroko. Z lampek które miałem chyba tylko Roxim X7 świecił nieco szerzej. Mam też nowego KingKonga z osobny aku przyczepianym do ramy. Wrażenia podobne jak wersja x6 ale nieco podkręcona moc. Zdjęcie z włączonym Roximem RHL3000 ( mocno skompresowane bo forum ma spore ograniczenia co do wielkości pliku): Edytowane 26 Października 2023 przez Nemrod82 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 26 Października 2023 Udostępnij Napisano 26 Października 2023 No to teraz muszę sobie to przemyśleć, bo zależy mi żeby świeciła daleko, bo w sezonie jesień-zima to najwięcej moich jazd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelpiwowarczyk Napisano 5 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2023 (edytowane) To może ja pokażę, z czym jeżdżę zimą. Przejeździłem tak jedną zimę - jest OK. Niewiele bym zmienił (ale nieco bym zmienił). Światła mijania z kupionego od Chińczyków reflektora motocyklowego z odcięciem. Link (z Alle bo nie mogę teraz znaleźć jej na Ali) Drogowe to klon Magicshine 872, kupiony w Juli. Link (kiedyś była sporo tańsza) Chińczyk działa na napięciu (zdaje się) 12+ V, więc do tego dołożyłem pakiet ogniw 6x21700 z napięciem wyjściowym 14,4 V. Wszystko zdrutowane razem, wygląda tak: Świeci to tak (płot po lewej 25 m, dom na wprost 80 m): (mijania) (mijania + drogowe) (same drogowe) (dla porównania, Convoy S2+ w najmocniejszym trybie, położony niefortunnie na aparacie) Edytowane 5 Listopada 2023 przez pawelpiwowarczyk uzupełnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 6 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2023 I serio potrzebujesz aż tak mocnego oświetlenia jeżdżąc maksymalnie 30km/h? Convoy S2+ w trybie 100% świeci tak że wypala robaczki na drodze - choć fakt, mógłby świecić szerzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 6 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2023 A to światło mijania to nie powinno świecić bliżej? Przecież masz czarną dziurę przed rowerem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelpiwowarczyk Napisano 6 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2023 Fakt, "drogowe" to działo świetlne. Używam jej sporadycznie, kiedy jadę przez las. Świetny klimat - dookoła ciemno, a jedzie się bez żadnych ograniczeń. Tylko: Ty, ciemność, rower i droga :- ) "Mijania", podczas codziennego użytkowania, mam niżej ustawione, ale nadal mam ciemną dziurę przed rowerem. W praktyce, zupełnie to nie przeszkadza (mnie). Dodatkowo, kierowcy traktują mnie bardziej jak wolno jadący skuter lub motocykl (coś na kształt szacunku dla innego uczestnika ruchu), a nie jak rowerzystę, którego można rozstawiać po kątach. Wcześniej miałem Busch + Müller Lumotec IQ i jednak była za słaba (dla mnie). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 7 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2023 Wszystko fajnie, ale mnie by drażnił cień od linek. Serio 🙂. Póki co jeżdżę z dwoma Convoy` ami. Mam ochotę wypróbować Lumintopa, ale to jeszcze nie teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelpiwowarczyk Napisano 7 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2023 Miałem je kiedyś nad kierownicą, ale stylówka była gorsza :- ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 8 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2023 W dniu 26.10.2023 o 11:00, Nemrod82 napisał: Ogólnie to trochę tych lampek posiadających tryb drogowy/offroad się narobiło: KingKong X6, Rockbros RHL3000, Enfitnix Navi1600, Magicshine CBL1600... Można jeszcze dodać Bush&Muller ale na razie mają tylko pod elektryki (IQ-XL/XM/XS Highbeam), a tej jesieni pojawiło się pod dynamo (IQ-XL Highbeam). Trzeba by drutować zasilanie w przypadku zwykłego roweru bez dynama. No i to dosyć drogie zabawki. Czy do lasu się nadadzą ciężko powiedzieć. Ja mam IQ Premium zasilone z 2x18650 + latarkę. Lampka robi za mijania, a latarka wiadomo do lasu i bezdroża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemrod82 Napisano 8 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2023 B&M od zeszłego roku mają IQ- XM Speed bateryjne. Też ma tryb długich/ krótkich. Ale to już inna półka cenowa podobnie np też lampki Lupine. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 9 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2023 Faktycznie, nie spojrzałem dokładniej bo na wierzchu nic nie napisali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi