Gremlin008 Napisano 28 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2020 Drodzy co wybrać Specialized Stumpjumper comp alloy 2021https://www.specialized.com/pl/pl/stumpjumper-comp-alloy/p/175252?color=300706-175252&searchText=93321-5301 czy Trek fuel ex 8 2021https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/rowery/rowery-górskie/rowery-szlakowe/fuel-ex/fuel-ex-8-gx/p/33001/?colorCode=bluedark_black Cały czas byłem nastawiony na treka ale spec dużo pozmieniał w geo stumpjumpera w najnowszym modelu. Głównie jeżdżę po Sudetach, tyle samo zjazdów co podjazdów, zjazdy bardziej w klimacie enduro. Czasami jakieś single. Raz na jakiś czas wypad do jakiegoś bike parku typu czarna góra i tym podobne. W planach również Transalp i tym podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniel33mc Napisano 29 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Kup co będzie dostępne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 30 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2020 Pisałeś o transalpie... Do treka z łatwością uszyjesz sakwę do wnętrza ramy. Do speca nie ma opcji. To ściąga dobre 3kg z pleców. Wg raportów wichu serwis spec ma bardzo wiotki tył ramy co prowadzi do destrukcji wnętrza dampera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gremlin008 Napisano 2 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2020 Czytałem o tylnym trójkącie i zdania są podzielone, zresztą piszą że w modelu 2021sztywność jest poprawiona. Rozmawiałem też z paroma użytkownikami stumpjumpera i nie mieli takich problemów. Poza tym Trek w moim rozmiarze ma być dostępny dopiero we wrześniu 2021 albo i w ogóle ma go nie być. Już praktycznie się zdecydowałem na stumpyego jednak teraz okazało się że kolor który chce jest niedostępny i nie wiadomo czy będzie. Zastanawiałem się też trochę nad Radonem Slide Trailem 8.0 bo jak to w radonie dobry osprzęt w dobrej cenie, ale znów nie wiem jak z tą jego geometrią jest. Jeżeli chodzi o stumpjumpera jeszcze nie mogę się zdecydować na rozmiar. Wzrostu mam coś 176 albo 177 i przybliżam się bardziej do S4 a nie do S3, z jednego względu, że będzie bardziej stabilny. Po drugie obecnie jeżdżę na Dartmoor Primal rozmiar M i czasami zdarza się poczuć że mógł by być trochę dłuższy. S3 ma dłuższy reach od Dartmoora jednak odległość od siodełka do kierownicy jest dłuższa w Dartmoorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafu Napisano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 @Gremlin008, jeśli chciałeś kolor "chyba bordowy", to w całym internecie nie widziałem ani jednego real foto. Myślę, że ta wersja istnieje tylko w katalogu. Moja żona odebrała w sobotę tego oliwkowo-zielonego Stumpjumpera w rozmiarze S4. Ponoć na całą Polskę przyjechały 4 sztuki i nie zanosi się na więcej. Jak sprawdzałem w zeszłym tygodniu, to mieli takiego jeszcze w sprint-rowery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2020 (edytowane) @Gremlin008Czy możesz podać źródło info o sztywniejszych ramach na 2021 ? Tnx from mountain Edytowane 4 Grudnia 2020 przez Kemusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafu Napisano 7 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2020 @Kemusi, Obstawiam, że chodziło o ten wątek, bo też na niego trafiłem: http://endurotrophy.pl/forum/showthread.php?tid=11336&pid=370553#pid370553 @Gremlin008, Widzę, że w sprincie zielona S4-ka nie jest już dostępna - kupiłeś, czy ktoś inny był szybszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2020 Dzięki, już zerknąłem na stronę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz30 Napisano 11 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2020 (edytowane) Z tych dwóch tylko spec. Spróbuj kupić damper do Treka, poszukaj. Poczytaj opinie. A wiotki tył ma 99% fulli. Spec ma świtną geometrię i najlepiej jeździ aktualnie. Aczkolwiek za 6 koła możesz kupić rower w GB, który jeździ dokładnie tak samo. Edytowane 11 Grudnia 2020 przez Mateusz30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gremlin008 Napisano 14 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2020 @Rafu Tak to ja Rower Sztos! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2020 W dniu 11.12.2020 o 12:39, Mateusz30 napisał: Spróbuj kupić damper do Treka, poszukaj. Poczytaj opinie ..a w czym jest problem ,rozwiń.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gremlin008 Napisano 2 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 Maja 2021 @RafuHej mam pytanie. Czy w stumpym Twojej żony jest jakby małe wgniecenie niedaleko spawu w dolnych widełkach wahacza pod zaciskien hamulca? Coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafu Napisano 3 Maja 2021 Udostępnij Napisano 3 Maja 2021 Hej, Tak, jest coś takiego. To wygląda na przetłoczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gremlin008 Napisano 3 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 Maja 2021 Pierwszy raz coś takiego widze, na początku sie troche wystraszyłem, że to jakaś wgniotka. Przeglądnęłem pozniej internet i zobaczyłem, że wszystkie comp alloye z 2021 mają takie coś w tym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafu Napisano 4 Maja 2021 Udostępnij Napisano 4 Maja 2021 @Gremlin008, W pierwszej chwili pomyślałem, że to pod większe tarcze zrobili, ale tarcza prędzej przytrze o górne widełki, niż o dolne. Nie wiem, czy zauważyłeś, ale "flip-chip" znajduje się właśnie przy osi tylnego koła. Fabrycznie rower jest ustawiony w pozycji "long&slack". P.S. Jesteś zadowolony z zakupu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gremlin008 Napisano 5 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2021 @Rafu Jak najbardziej. Co do flip chipa to wiedziałem jedynie, że nie ma go przy damperze, nie był mi on w sumie potrzebny. Póki co czekam na odpowiedź, ze sklepu w którym kupowałem rower. Może oni mnie oświecą o co chodzi z tym wgłębieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi