asdrubal Napisano 25 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2020 Hej Przymierzam się powoli do zakupu nowych kółek do mojego Focus Maresa i wpadły mi w oko Fulcrum Racing 5 DB C17 2WF AFS Shimano - > https://allegro.pl/oferta/fulcrum-kola-racing-5-db-c17-2wf-afs-shimano-9137462537 Pytanie zasadnicze to czy jest to dobry wybór w tej cenie? Czy waga 1610g jest realna? Co ewentualnie sugerujecie innego, budżet zależny od tego czy sprzedam obecne Shimano Wh-RS170 ale powiedzmy że w przedziale 1000 - 1500 PLN. Z zakupem się nie śpieszy. Na razie opony byłyby Continental Race King CX, 700 x 35C ale chciałbym tam wsadzić coś nawet do 40C (na oko przód wejdzie, tył jest ryzykowny). Jakiej ewentualnie szerokości wewnętrznej pod taką oponę szukać? Must have to dla mnie center lock i możliwość bezproblemowego przejścia na bezdętkę. Ostanie głupie pytanie, ośki są dopasowywane do kół czy do ramy? Moja waga w porywach dochodzi do 80 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 25 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2020 Dopiero co wywaliłem podobne koła i złożyłem u Dawida koła w tym budżecie które ważą 1490gram. Wymyśliłem sobie taki zestaw: Piasty DT 350 Straight Pull 28h CL Obręcze DT XR331 29er 28h Szprychy DT Competition race PS. Oski są od framesetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smolko Napisano 25 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2020 W Wertykalu te Fulcrumy są po 1130, to raz, a dwa, w tych pieniądzach spokojnie można coś już składać na zamówienie, ale gdzie to już nie doradzę, bo mam tylko jedne customowe koła. Pod oponę 35-40 brałbym jednak coś szerszego, w okolicach 20-25mm wewnętrznej szerokości, opona lepiej się układa i lepiej wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asdrubal Napisano 25 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 Listopada 2020 Dopuszczam składaki, do górala brałem kiedyś z Daveo. Po prostu nie znam się dla tego pierwsze myśli poszły w stronę gotowca. Zestaw od Daveo do rozważenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 25 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2020 Biorąc pod uwagę, że to cx i jakieś dzwony się zdarzają to wybrałbym jakieś składane koła. Fulcrumy mimo, że popularne to części do nich nie zawsze są dostępne od ręki a takie szprychy sapima czy dt są praktycznie w każdym serwisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asdrubal Napisano 26 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 26 Listopada 2020 Gdzie można takie kółka poskładać? Jakaś pewny sklep z konfiguratorem na stronie. Na stronie Daveo bieda, nawet nie ma konfiguratora a wydaje mi się że był... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 26 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2020 Oglądałeś "przepraszam czy tu biją"? Stoisz pod hotelem Forum i pytasz gdzie on jest... Napisz do nich z własną propozycją albo poproś o propozycję pod potrzeby i zadany budżet. Bardzo wygodna forma i bardzo rzeczowe propozycje usłyszysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asdrubal Napisano 26 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 26 Listopada 2020 Nie skumałeś o co pytam. Gdzie można takie kółka kupić, czyli która firma/sklep (poza Daveo, może Wertykal) ma na tyle dobre opinie że można spokojnie z nimi temat ogarnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi