luktob Napisano 21 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2020 Witam' Jeden z gorszych dni. Pękła mi dzisiaj dolna rurka tylnego trójkąta. Co robić spawać? Czy kupić w serwisie nowe/używane? Jak to znaleźć? Może ktoś podpowie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 21 Listopada 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Listopada 2020 Nie sądzisz, że podanie szczegółów, czy wrzucenie zdjęć ułatwiłoby odpowiedź na pytania? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luktob Napisano 22 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2020 Tak zrobię. Najpierw jednak zdemontuje to dolne ramie. Pęknięcie jest w miejscu gdzie jest łożysko tylnej piasty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luktob Napisano 22 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2020 Cała oś koła wyjechała do tylu. Osadzenie łożyska pękło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostry2407 Napisano 22 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2020 jeśli to ty zakupiłeś rower i jesteś 1 właścicielem to reklamuj. Trek ma dożywotnią gwarancję. Tylko zobacz od którego roku wprowadzili tą dożywotnią gwarancję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2020 Ooo, skakałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luktob Napisano 22 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2020 Panowie. Rower ma 6 lat. Kupiłem go ponieważ lubię majsterkować . Lubię wymyślać nowe rozwiązania. Nawet Trek ich jeszcze nie zna. Pęknięcie i wyprostowanie tego elementu jest efektem. Tera muszę rozwiązać ten mankament. Mam kilka pomysłów. Klejenie, spawanie .... miałem nadziej ze na górnym znajdzie się ktoś kto rozwiązuje trudne tematy w sposób nietuzinkowy. Nie lubię gwarancji i przepychania się. Ja to ogarniam i poszukuje osób które działają jak ja. Inaczej. Dziękuję za podpowiedzi. Dzisiaj będę spawał na zimno. Proszę, ja się nie wymądrzam. Ja lubię inne dziwne rozwiązania. Piszcie i podpowiadacie. Każdy pomysł jest ciekawy i ważny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luktob Napisano 23 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 Listopada 2020 Jak się nie uda reanimacja to trzeba będzie kupić nowy element Trek Chainstay for all 29" Fuel EX Aluminum (2014-2015) - 527443. Może ktoś ma używany? Mogę odkupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 23 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2020 Jak już to wyfrezuj sobie całe pęknięte ucho z płaskownika z tego samego stopu Al z kórego jest oryginał, a spawaj dalej tam gdzie jest pełny przekrój. Nie zapomnij o solidnej płycie bazowej do pozycjonowania przed spawaniem. Stalowa 20mm lub po prostu stół spawalniczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luktob Napisano 23 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 Listopada 2020 Tak. Racja. Jakieś 5-6 cm od osi otworu jest oryginalny fabryczny spaw. Trzeba będzie w tym miejscu pod tym samym kątem uciąć i dospawać nowy element.... To będzie rozwiązanie. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 23 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2020 Tak będzie technologicznie poprawnie :-) Niemniej obawiam się że wykonanie przyrządu do spawania tego będzie samo w sobie ciekawym projektem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi