Looka123 Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Witam. Będę wdzięczny za podpowiedz jakie klamko manetki lub manetki wybrać do mojego roweru.Obecnie mam gripshifty SRT FFS 400 3x8 przrzutki Shimano STX przód i Shimano STX RC tył. Kierownica średnica 22cm. Hamulce V-brake. Chodzi mi głownie o jakość. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mareckik Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Mogę Ci polecić Microshift. Jakiś czas temu montowałem je w jednym z rodzinnych rowerów. Zalety: Jedno przeciągnięcie jest w stanie zmienić nam 7 przełożeń, więc praktycznie cały zakres kasety. Skok dźwigni, chyba najkrótszy, jaki spotkałem. Mega precyzyjne, fajnie klikające. Oba kierunki, wrzucanie/zrzucanie masz pod kciukiem. Przez dwa sezony turystyki rowerowej nie zauważyłem w nich problemu. Sam serwisuje na bieżąco wszystkie moje rowery. Z bólem serca muszę je zdemontować, bo zmieniam żonie napęd. Niestety 3x9 nie są już nigdzie dostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Zdecydowanie warto rozważyć przy zmianie manetek 3x8... przejście na 3x9... Przerzutki są kompatybilne, bębenek piasty też. A dostępność manetek kaset i łańcuchów przyzwoitej jakości na 9x jest większa niż na 8x i to wyraźnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mareckik Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Teraz, abdesign napisał: Zdecydowanie warto rozważyć przy zmianie manetek 3x8... przejście na 3x9... zdecydowanie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioktm Napisano 6 Listopada Udostępnij Napisano 6 Listopada Skrót SRT oznacza kompatybilność z przerzutkami Shimano? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi