Gość Napisano 19 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2020 Hej, Szukam podnośnika typu "żabka", żeby dwa razy na rok zmienić koła w dwóch samochodach. Ktoś z Was jest w stanie coś polecić? Jeżeli chodzi o budżet, no to cóż, ma być do użytku okazjonalnego. Więc jak najtaniej, z zastrzeżeniem że nie musi być to z samego dna ofert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 19 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2020 Do użytku dwa razy w roku w zupełności wystarczy coś z castoramy lub z lidla. Lepiej zainwestować w porządną kobyłkę do podparcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisK Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Jak Ci się chce zmieniać to kup sobie hydrauliczny jednak. Kosztuje 200-300 zł a robota nie ta sama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Przecież żaba z definicji jest hydrauliczna Podbijam ten model z lidla, do domowych zastosowań spoko A tak ogólnie to zwracaj uwagę na regulację, że tak to nazwę - wysokości początkowej. U mnie jest trochę za mała i musiałem sobie zdrutować dodatkową podkładkę żeby ramię nie zgniatało mi nakładki progu na początku podnoszenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniel33mc Napisano 25 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2020 A w samochodzie nie masz? Po co kupować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2020 Mam, tylko uzywanie go do zmiany 4, a wlasciwie 8 kol to mordega. Poczytalem troche i chyba kupie trapezowy. Hydrauliczne maja tragiczne opinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 25 Listopada 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Listopada 2020 Chyba 3 lub 4 lata temu kupiłem hydrauliczny ,podobny do tego - potrzebowałem niski ze względu na niski progi w posiadanym S-Maxie. https://allegro.pl/oferta/podnosnik-samochodowy-lewarek-niski-zaba-2-5t-prof-8767101813 Podnośnik używany do dwóch aut do zmiany kół plus jakieś przypadkowe rzeczy- działa bez problemów. Nie wyobrażam sobie trapezowego przy 2 samochodach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisK Napisano 25 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2020 https://www.olx.pl/oferta/podnosnik-zaba-mocny-CID628-IDHv1XS.html Jak śruba nie jest uszkodzona to będzie niezniszczalny i niezawodny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 25 Listopada 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Listopada 2020 Nie idźmy na skróty https://allegro.pl/oferta/podnosnik-samochodowy-dwukolumnowy-gorna-belka-9378858141?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aqueryandcategory&bi_c=MjQxM2ViYzQtNDczMi00NWY5LThlNDItYzU2NDVkMzBhN2NkAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=cfae763f-cdaa-45eb-8f73-3c966509484b aczkolwiek technologia w podnośniku @KrisK jest niedościgniona. Mówią,że podobnym Elon M wysyła rakiety w kosmos po odpowiednim naciągnięciu sprężyny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2020 @durnykot właśnie tak patrzyłem na te podnośniki i można odnieść wrażenie, że jest dosłownie kilka modeli, tylko w różnych malowaniach. Też mam Forda. Podnosiłeś za oznaczone na progach, czy za jakiś element na podwoziu lub zawieszeniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 25 Listopada 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Listopada 2020 1 godzinę temu, durnykot napisał: Podnośnik używany do dwóch aut do zmiany kół plus jakieś przypadkowe rzeczy- działa bez problemów. Nie wyobrażam sobie trapezowego przy 2 samochodach. Ja używałem identycznego przez 2 lata przy jednym aucie, czyli całe 4 zmiany kół... Potem przy tłoku zaczął wyciekać olej, sam tłok się wykrzywił i tyle Na ten rok kupiłem adapter do wiertarki, żeby zwykły podnośnik trapezowy podnosić/opuszczać elektrycznie, ale jeszcze nie miałem okazji przetestować :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2020 Teraz, safian napisał: czyli całe 4 zmiany kół No i właśnie takie opinie czytałem. Jedni używają latami, drudzy wyjmują z pudełka i podnośnik opada Teraz, safian napisał: zwykły podnośnik trapezowy podnosić/opuszczać elektrycznie Masz taki który zamiast rączki, ma dołączoną grzechotkę? Mnie tylko zastanawia, czy taki jak ten powyżej jest bezpieczny dla samochodu. Tutaj tego nie widać, ale miejsce które wchodzi na próg nie jest płaskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 25 Listopada 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Listopada 2020 Niee, ja mam zwykły podnośnik bez grzechotki, ze standardowym mocowaniem. Ten adapter to takie o: https://pl.aliexpress.com/item/33031116629.html - tam na fotkach widać o jakie mocowanie chodzi. Czy grzechotka coś by pomagała to nie wiem, wydaje mi się, że to może być nawet wolniejsze niż kręcenie uchwytem z zestawu naprawczego. Co do bezpieczeństwa to ja bym się nie obawiał. Mam Astrę H i tam miejsce na podnośnik ma może z 1cm szerokości. To znaczy miało tyle w nowym aucie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Tak czy inaczej nie było z tym nigdy problemu, nawet w przypadku takiego podnośnika jak na Twoim foto. Podnosząc to i tak mniej niż połowa masy auta jest na podnośniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 26 Listopada 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Listopada 2020 20 godzin temu, skom25 napisał: Też mam Forda. Podnosiłeś za oznaczone na progach, czy za jakiś element na podwoziu lub zawieszeniu Podnośnik podkładałem na wysokości oznaczeń . Jak sobie przypomnę mordęgę z podnośnikiem trapezowym przy ciężkim S-Maxie to już w życiu tego nie zrobię . Poza tym przy wymianie kół zawsze zaglądam na tarcze, klocki i ewentualne wycieki - przy trapezowym trochę bym się bał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.