danielson Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Hej, kupiłem u chińczyka tylną oś do Authora Ronina SL, żeby podmienić ciężką oryginalną, z szybkozamykaczem. Wydawało mi się, że zmierzyłem bardzo dokładnie (przy zamkniętej dźwigni), ale chyba nie do końca.. Oś z aliexpress ma dokładnie 171mm, ale po całkowitym wkręceniu w ramę brakuje 2mm do końca gwintu - wniosek: oś za krótka o 2mm. Czy można jej bezpiecznie używać, biorąc pod uwagę, że cały gwint ma 19mm? Osi o długości 173mm, z gwinetm 19mm m12x1.5 nigdzie nie mogę znaleźć :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siejak1 Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Nic nie będzie można używac. 2mm to jeden zwój gwintu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielson Napisano 17 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.