Gość Napisano 4 Marca 2021 Napisano 4 Marca 2021 Przeczytałem Twoje posty jeszcze raz i nie ma tam nic na temat klucza do bębenka. W tak ogólnym opisie, równie dobrze mogłem Ci napisać żebyś nie kupował, bo nie ma w nim klucza do korka amortyzatora. Zresztą masz dokładny wykaz narzędzi. Skoro wiedziałeś że będziesz rozbierał bębenek, to czemu nie zwróciłeś na to uwagi? Inna sprawa. W końcu masz bębenek czy wolnobieg? Bo 7s to raczej to drugie.
wkg Napisano 4 Marca 2021 Napisano 4 Marca 2021 Młodzież jest teraz rozczeniowa i pyskata. Szkoda energii. Przynajmniej jest szansa, że czegoś się nauczy i na drugi raz pomyśli. I choć odrobinę się postara - chocby porządnie sformułowac pytanie. Także nie ma tego złego ...
evox Napisano 4 Marca 2021 Napisano 4 Marca 2021 3 godziny temu, skom25 napisał: Przeczytałem Twoje posty jeszcze raz i nie ma tam nic na temat klucza do bębenka. W tak ogólnym opisie, równie dobrze mogłem Ci napisać żebyś nie kupował, bo nie ma w nim klucza do korka amortyzatora. Zresztą masz dokładny wykaz narzędzi. Skoro wiedziałeś że będziesz rozbierał bębenek, to czemu nie zwróciłeś na to uwagi? Inna sprawa. W końcu masz bębenek czy wolnobieg? Bo 7s to raczej to drugie. W sumie masz rację, zapomniałem zaktualizować opis, że na rozbiór poszedł Giant na kasecie 9rz. 😒 Miałem kupić sobie rower aluminiowy do jazdy a uczyć się roweru na tym Krossie. A trafił się Giant z popsutym napędem i przy nim dłubię a Krossem póki co jeżdżę. Giant ma kasetę, Kross wolnobieg. Mea culpa 2 godziny temu, wkg napisał: Młodzież jest teraz rozczeniowa i pyskata. Szkoda energii. Przynajmniej jest szansa, że czegoś się nauczy i na drugi raz pomyśli. I choć odrobinę się postara - chocby porządnie sformułowac pytanie. Także nie ma tego złego ... A Ty znów oceniasz na odległość - a być może młodszy jesteś mimo tych zakoli
Gość Napisano 4 Marca 2021 Napisano 4 Marca 2021 Kup sobie taki klucz, nie są drogie, ja mam chyba Bitul. Pamiętaj że ta miska ma lewy gwint, przynajmniej w piastach Shimano. No i nie pakuj smaru do bębenka, tam gdzie są zapadki. Na kulki lekki smar, na zapadki i obudowę olej, też dość rzadki. No i rozbieraj nad pojemnikiem. Kulek jest tam masa i na 100% jakaś poleci. Sam serwis jest banalny, ale wymaga cierpliwości.
CoolBreezeOne Napisano 25 Kwietnia 2021 Napisano 25 Kwietnia 2021 Taki trochę offtop: Jak by ktoś się zbierał do jakiś zakupów narzędzi na bitul.pl, to mam do odstąpienia rabat 5%. Ważny do 30.04.2021 dla zamówień od 100plnów. Ja się chwilowo wypsztykałem z monet, więc nie będę korzystał. Jeśli ktoś reflektuje, to proszę o PW.
evox Napisano 22 Maja 2021 Napisano 22 Maja 2021 Chwilę mnie tu nie było, ale napiszę opinię o moim zestawie BikeHand. Tak jak pisałem, posty WKG były bezużyteczne, bo narzędzia sprawują się bardzo dobrze. Zestaw tych narzędzi powalczył z 18 rowerami i prawdopodobnie ogarnie ich dużo więcej. Większość tych rowerów była rozebrana do ostatniej śrubki a potem skręcona. Skuwacz łańcucha mniej więcej tyle samo łańcuchów rozkuł i wciąż żyje. Teraz czego brakuje w zestawie a się przyda: - cęgi do linek i pancerzy - nie muszą być dedykowane, ja używam takich do linek stalowych - klucz do bębenka kasety - klucz do wolnobiegu - mocny klucz płaski 24 do kluczy typu suport itp Swoją drogą, stojak serwisowy z Juli też się super spisuje Poniżej 2 fotki w działań BikeHand
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.