keltu Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 (edytowane) No i dotarł. Jeśli chodzi o specyfikację to zmieniła się opona. Edytowane 4 Marca 2021 przez keltu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chociemir Napisano 5 Marca 2021 Udostępnij Napisano 5 Marca 2021 Ja dałem sobie spokój z Marinem: chciałem kupić DSX2, jednak dostępność przesuwała się w kilka razy, obecnie jest wersja, że może będą w końcu kwietnia, ale to też nic pewnego - w końcu straciłem cierpliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Marca 2021 Udostępnij Napisano 5 Marca 2021 Zawór AV? Dziwny wybór producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 5 Marca 2021 Udostępnij Napisano 5 Marca 2021 W rowerze miejskim? Całkiem rozsądny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 9 Marca 2021 Udostępnij Napisano 9 Marca 2021 No i co zrobić - cieszyliśmy się a podrożało jak wszystko, Kentfield 1 1899 Kentfield 2 2399. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisK Napisano 10 Marca 2021 Udostępnij Napisano 10 Marca 2021 (edytowane) Dzisiaj odebrany nowy w rodzinie z Bikerhous w Krakowie. Oczywiście zamówiony już troszkę temu. Edytowane 10 Marca 2021 przez KrisK 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 11 Marca 2021 Udostępnij Napisano 11 Marca 2021 (edytowane) @KrisK Na Dekkerta? Dziś tam byłem zostawić swoje truchło na przegląd zerowy. Gratuluje zakupu, pikny ten Rift Zone. Edytowane 11 Marca 2021 przez keltu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisK Napisano 11 Marca 2021 Udostępnij Napisano 11 Marca 2021 @keltu dokładnie tam. Od jakiegoś czasu tam częściej wpadamy po rowery A zakup koleżanki córki z którą się szlajamy na rowerach. Ja mam takiego już od dwóch lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 12 Marca 2021 Udostępnij Napisano 12 Marca 2021 (edytowane) Pojedyńcze sztuki nowych Marinów w "starych" cenach, może kogoś zainteresuje. Wołam @stpman wspominałeś parę stron wcześniej że szukasz Stinsona 1, mają zarówno męskiego i damskiego. https://oferta.be-bike.pl/oferta?keyword=Marin#ofertaProduktowa Edytowane 12 Marca 2021 przez keltu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stpman Napisano 12 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2021 (edytowane) @keltu niestety nie mają męskiej ramy w rozmiarze M... Tylko dwie L-ki. Po za tym napisali mi, że nie wysyłają rowerów... Edytowane 12 Marca 2021 przez stpman 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stpman Napisano 10 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2021 Ostatecznie zdecydowaliśmy się na damską M-ke, ma dojść w poniedziałek, zobaczymy co z tego wyjdzie Mam stracha, czy rower podejdzie żonie ... Na pewno hamulce pójdą do wymiany na hydrauliki MT-200 od Shiamano. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stpman Napisano 12 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2021 Marin Stinson ST1 dotarł, na żywo wygląda lepiej niż na zdjęciach Fajny i ciekawy sprzęt, polecam. Jak ktoś chce się dowiedzieć coś więcej to niech pyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 13 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2021 Zarzuć jakimś zdjęciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stpman Napisano 13 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2021 (edytowane) Oto i on: Pierwsze wrażenia bardzo pozytywne, coś więcej napiszę jak się zrobi ładna pogoda i trochę pojeździmy Edytowane 13 Kwietnia 2021 przez stpman 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 13 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2021 Wydaje mi się, czy masz załamany pancerz przy przerzutce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2021 Tak właściwie, to do czego jest ten rower? Na miasto to chyba klocek, na teren niezbyt optymalna pozycja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 13 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2021 Na miasto, jak najbardziej optymalny Do wygodnego toczenia się. Pewnie koło 27,5 tak nie wybiera dziur jak 29 w Muirwoodsie ale na pewno daje sporo komfortu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 13 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2021 Chopper dla ubogich. 😆 Bez urazy, to tylko żart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 13 Kwietnia 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2021 Ło panie, od razu mi się ten przypomniał 🤦♂️ : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stpman Napisano 13 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2021 (edytowane) Rower waży około 14kg. Czy to dużo? Nie wiem, wg mnie całkiem okej. Jedynie bardzo szeroką kierownica utrudnia trochę ciasne manewrowanie. Opony są szerokie i wysokie, dają dużo komfortu, podobnie jak siodełko. Bieżnik mało agresywny, więc lekko się toczą. Rower będzie służył do rekreacyjnej jazdy po mieście, ścieżkach rowerowych i utwardzanych leśnych drogach (głównie szutry). W mojej okolicy jest do tego całkiem płasko. Jak jeździmy sobie razem na wycieczki z dzieckiem w foteliku to i tak średnia prędkość wychodzi w okolicy 15km/h. P.S pancerz faktycznie wygląda na lekko złamany... Edytowane 13 Kwietnia 2021 przez stpman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawcio29 Napisano 16 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2021 (edytowane) Cześć, kobiecie wpadł w oko Marin Kentfield. Ze względu na sytuację z dostawami mam możliwość jedynie zamówienia Kentfielda 1 ST (rozm S) na Tourney(7). Wyjazdy małżonki okazjonalne, ale trochę górek trochę mamy w okolicy. Jaki może być koszt zmiany osprzętu na np. Alivio. ? Edytowane 16 Kwietnia 2021 przez Pawcio29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 16 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2021 A co tam zmieniać? Przerzutkę tylną, za stówkę. Reszta śmiało może zostać bo wymiana jest nieopłacalna i nieodczuwalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stpman Napisano 18 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2021 Pojeździłem dzisiaj trochę tym Stinsonem, drogi asfaltowej, ścieżka rowerowa. Bajka... Kurde, dawno na żadnym rowerze nie jeździło mi się tak dobrze. Zero bólu tyłka, zero drętwienia rąk, bólu pleców. Rower super się prowadzi, jest stabilny i o dziwo bardzo zwrotny. Fajny połykacz drogi do spokojnej jazdy z rodziną. Muirwoods poleciał na sprzedaż, ja poluje na drugiego Stinsona dla mnie.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remover Napisano 18 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2021 W dniu 16.04.2021 o 16:25, Pawcio29 napisał: Cześć, kobiecie wpadł w oko Marin Kentfield. Ze względu na sytuację z dostawami mam możliwość jedynie zamówienia Kentfielda 1 ST (rozm S) na Tourney(7). Wyjazdy małżonki okazjonalne, ale trochę górek trochę mamy w okolicy. Jaki może być koszt zmiany osprzętu na np. Alivio. ? Nic nie zmieniać. Zajeździć to co jest teraz, wtedy wymienić kasetę na 8x/9x (+łańcuch i manetka, ew. przerzutka). Mozna będzie też zmienić rozmiar kasety wg potrzeby. Lub 10x/11x, ale to więcej zachodu -manetka, przerzutka, łańcuch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 18 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2021 5 godzin temu, stpman napisał: Muirwoods poleciał na sprzedaż, ja poluje na drugiego Stinsona dla mnie.... A jak rozmiarowo Stinson wypada na tle Muirwoodsa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi