MikeSkywalker Napisano 5 Października 2021 Udostępnij Napisano 5 Października 2021 Jeszcze niedawno taki typ roweru określało się jako crossowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alsew Napisano 5 Października 2021 Udostępnij Napisano 5 Października 2021 I jeszcze niedawno te rowery crossowe różniły się znacznie od rowerów MTB. A teraz dostajesz "gravela z płaską kierownicą", napędem który różni się od rasowego MTB tylko wielkością blatu na korbie, i ramą o długości i kącie główki jak u typowego ściganta do XC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 5 Października 2021 Udostępnij Napisano 5 Października 2021 Cytat DSX to gravel dla kolarzy MTB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0d Napisano 6 Października 2021 Udostępnij Napisano 6 Października 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alsew Napisano 6 Października 2021 Udostępnij Napisano 6 Października 2021 11 godzin temu, c1ach napisał: Cytat DSX to gravel dla kolarzy MTB No chyba że tak to 😆 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 8 Października 2021 Udostępnij Napisano 8 Października 2021 Nagrali video o Kentfieldzie 1. 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 8 Października 2021 Udostępnij Napisano 8 Października 2021 Co za czasów dożyliśmy, za ponad 2 tysiące rower z przerzutką Tourney i 7 rzędowym napędem CCC jak to mówię, mnie podwyżkami skutecznie odstraszyli, i już naprawdę mogliby dać jakąś przerzutkę Acera/Altus, to nie jest duża różnica w cenie a jako tako działa. Tourney to szmelc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 8 Października 2021 Udostępnij Napisano 8 Października 2021 (edytowane) Strasznie podrożały pomyśleć że ten rower kosztował 1599 zł. Edytowane 8 Października 2021 przez keltu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 8 Października 2021 Udostępnij Napisano 8 Października 2021 Podwyżki podwyżkami, wszystkie rowery poleciały w górę. Ale taka degradacja napędu, gdzie jak dobrze pamiętam nawet ten najniższy model miał w założeniu cokolwiek sensownego (bo na rynek poszły zmienione rowery), to już troszkę przeginka ze strony Marina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alsew Napisano 9 Października 2021 Udostępnij Napisano 9 Października 2021 11 godzin temu, MikeSkywalker napisał: Co za czasów dożyliśmy, za ponad 2 tysiące rower z przerzutką Tourney i 7 rzędowym napędem Chłopie ale przecież to jest napęd 1x wiec trza dopłacić 😜 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clavdivs Napisano 9 Października 2021 Udostępnij Napisano 9 Października 2021 Na pewną obronę zasługuje fakt, ze tam jest kaseta i faktycznie opony, a nie ich imitacja. Płaci się za wyróżniającą się stylistykę. Uważam że to nadal fajny rower, a Tourney po mieście daje radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SimonMU Napisano 9 Października 2021 Udostępnij Napisano 9 Października 2021 Ja jednak czekam na Presido 3 ,albo czy coś wypuści Marin na 2022 na pasku... Jak mam do wyboru DSX 1/2 za 4000 około to wolę dopłacić 500-800 zł do nexusa 8 i mieć problem ,serwisowania z głowy. Nie mówiąc o oszczędności czasu w myciu roweru + radości jazdy po mieście. Łancuch mam nadzieję powoli do lamusa będzie odchodzić ,bo w mieście to mordęga:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SimonMU Napisano 9 Października 2021 Udostępnij Napisano 9 Października 2021 * nie można edytowac:D chodzilo mi o 4500 za DSX 1/2 ,a Presido 3 4800 około:) ,a pasek jednak ,a przerzutka 1x12 przy takiej półce cenowej to moim zdaniem przejście z Fiata do Mustanga:P. No, ale rozumiem, ze nie wszyscy muszą być fanami paskow mieście:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alsew Napisano 9 Października 2021 Udostępnij Napisano 9 Października 2021 5 godzin temu, clavdivs napisał: Płaci się za wyróżniającą się stylistykę. Uważam że to nadal fajny rower, a Tourney po mieście daje radę. Moim zdaniem Marin ostatnio gdzieś się pogubił przy projektowaniu nowych rowerów. Patrząc na tego Kentfielda kiera 740mm, dziurawa do bólu siedmiorzedowa kaseta 11-34 , mostek wygląda na 50mm ( albo mniej bo nie podają ) i ordynarnie wysoką główką ramy 205mm w M-ce. Dziwne podejście. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eremita Napisano 23 Września 2022 Udostępnij Napisano 23 Września 2022 Mam pytanie co do rozmiarówki Marin Muirwoods bo jestem na granicy rozmiaru mam 176cm z przekrokiem 82cm czy podejdzie M czy lepiej czekać aż się pojawią L? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 23 Września 2022 Udostępnij Napisano 23 Września 2022 Ja bym brał Mkę, to jest bardzo długa rama, a "nowa" Mka jest podobna do starej Lki, która przy moich 180cm jest w sam raz, a nawet mogłaby być krótsza. Z siodełkiem problemu nie ma, bo sobie dopasujesz sztycą, z kolei skracać ramę mostkiem można, ale nie w nieskończoność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leejoonidas Napisano 23 Września 2022 Udostępnij Napisano 23 Września 2022 (edytowane) Dopasowanie rozmiaru ramy tylko do tego modelu. Tak jak Kolega powyżej napisał rozmiar "M" będzie odpowiedni bo ramy w Muirwoods - ach są bardzo długie. Edytowane 23 Września 2022 przez leejoonidas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eremita Napisano 26 Października 2022 Udostępnij Napisano 26 Października 2022 To biorę Mkę, Jeszcze jedno pytanie czy zakładając do niego opony race king 2.2 wejdą błotniki? Jeśłi tak to może znacie jakieś sprawdzone błotnmiki co pasują? Jeśłi nie to jaka maksymalnie może być opona by weszły błotniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 26 Października 2022 Udostępnij Napisano 26 Października 2022 2.0 bezpieczniej. Zmieściłem Race Kingi, zmieściłem Double Fighter. Błotniki - SKS Velo 65. Tylny przedłużony na patencie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leejoonidas Napisano 26 Października 2022 Udostępnij Napisano 26 Października 2022 (edytowane) Mam w Marinie opony Kenda SBE 1,9" i do tego błotniki SKS szerokie na 53mm, na zimę zakładam Kenda Karma 1,9" która ma agresywny bieżnik i błotniki te same. Ogólnie to błotniki tak dobrałem aby były jak najwęższe aby nie rzucały się w oczy i spełniały swoje błotochronne zadanie. Edytowane 26 Października 2022 przez leejoonidas 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eremita Napisano 27 Października 2022 Udostępnij Napisano 27 Października 2022 Właśnie o to chodzi by błotniki się nie rzucały w oczy dla tego myślałem o się edge 56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eremita Napisano 4 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2022 Kupiłem ten rower na sezon jesień zima, w sezonie letnim by wyjechać z dzieciakami, w sumie by go używać wszędzie tam gdzie Giant Content Ar1 mi nie pasuje. Taki rower nie rzucający się w oczy. Skręciłem go usiadłem i powiem szczerze że pozycja mi mega pasuje i jedno co pomyślałem ale szatan. Niestety nie przejechałem nawet metra bo zaraz opony ściągałem bo już klient na nie czekał. Teraz czekam na Race Kingi, błotniki i jestem pewien że przyniesie mi dużo frajdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eremita Napisano 11 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2022 (edytowane) Jest i on mój zimowy rycerz opony 2.2 Race Kingi z błotnikami sks bluemels style 65. Jeszcze tylko muszę znalesc jakieś rogi może już nie modne ale takie przyzwyczajenie Edytowane 11 Listopada 2022 przez Eremita 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 11 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2022 (edytowane) Chyba pierwszy rower jaki widzę w życiu który dobrze wygląda z błotnikami Przedni błotnik masz przedłużony. Jest duża szansa że tym przedłużeniem zahaczysz o coś i go pogniesz lub załamiesz. Doradzam zdjąć przedłużkę albo być bardzo ostrożnym na zjazdach z przeszkód np. z krawężników. Polecam rogi wewnętrzne: https://www.centrumrowerowe.pl/rogi-sqlab-innerbarends-411-pd27776/?v_Id=164508 Odkąd założyłem ponad 50% czasu, a myślę że raczej 60-70% jeżdżę właśnie na nich. Edytowane 11 Listopada 2022 przez chrismel 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leejoonidas Napisano 11 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2022 (edytowane) Te błotniki rzeczywiście masz zbyt długie, długość tych błotników zaburza trochę estetykę tego roweru. U mnie w Marinie Muirwoods-ie wygląda to tak. Błotniki SKS 53mm Edytowane 11 Listopada 2022 przez leejoonidas 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi