radko10 Napisano 14 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2020 Hejka Dziś podczas odpowietrzania tylnego hamulca wypadł w nim jeden tłoczek. Czy to koniec tych hamulców czy po włożeniu tłoczka będę bezpiecznie hamował? Jeśli wymienić to na jaki? Czy klamki mogą pozostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 14 Listopada 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Listopada 2020 Jak Ty to odpowietrzałeś ze tłoczek wypadł? Na pewno nie prawidłowo. Włożyć z powrotem, zalać, odpowietrzyć i będzie działać. Tylko tak jak trzeba, a jak nie ogarniasz daj do serwisu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radko10 Napisano 14 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 14 Listopada 2020 (edytowane) Dzięki za uwagę. Odpowietrzałem bez klocków a jeden tłoczek się zablokował. Może dlatego? Może wymienić zacisk na BR-M6000 i będzie lepiej? Edytowane 14 Listopada 2020 przez radko10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 14 Listopada 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Listopada 2020 Przy odpowietrzaniu bez klocków trzeba wsadzić taką plastikową blokadę między tłoczki. Zacisk M6000 będzie lepiej hamował, ale w odpowietrzaniu nie robi różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radko10 Napisano 22 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2020 Zauważyłem że przy naciskaniu klamki prawej BL-M506 wycieka olej. Czy rozkręcenie tych klamek coś da? Czy tam są jakieś uszczelki, nie ma EV w Shimano? Czy zostaje mi kupno nowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi