makosm Napisano 14 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2020 Nie potrafię wprowadzić obwodu koła. Ma ktoś jakąś wskazówkę lub instrukcję? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2020 a tam nie ma autodetekcji ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makosm Napisano 16 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 Co to jest "autodetekcja" w liczniku? Jeśli w nim jest jakieś "auto", to przy mniej więcej 20 km/h licznik wskazuje jakieś 4, 5 km/h' To wszystko po zmianie baterii. Dwa lata temu wprowadzałem obwód lecz, skleroza, zapomniałem, jak to robiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 Jak nie możesz znaleźć instrukcji to zadzwoń / napisz do Krossa. Autodetekcja, z tego co ja się orientuje, nie ma nic wspólnego z obwodem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 W Garminie obwód wykrywany jest automatycznie, nie trzeba go ręcznie wprowadzać, stąd pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 Mówimy o licznikach, dla nas, amatorów . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzybu Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 W dniu 14.11.2020 o 19:29, arturooo3 napisał: a tam nie ma autodetekcji ? Jak miałaby być zrealizowana? Pytam z czystej ciekawości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 31 minut temu, grzybu napisał: Jak miałaby być zrealizowana? Pytam z czystej ciekawości. Jednym najbardziej oczywistym wydaje się przyrównanie po prostu przebytego dystansu z koła do GPS, aczkolwiek to się wydaje z jednej strony astronomicznie niedokładne a z drugiej... przy ilości danych z jednej-dwóch przejażdżek nagle okazuje się, że jesteśmy zalani setkami informacji, dzięki czemu dokładność nagle mocno wzrasta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzybu Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 W przypadku licznika gps to oczywiście, tak to działa. Zastanawiałem się, jak to mogłoby działać w przypadku tego licznika z tematu, który nie ma gps. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 Ano tak, zapomniałem kompletnie o licznikach bez GPS. Niemniej ponownie - w przypadku czujnika z akcelerometrem też powinniśmy wyliczyć, a klasyczny na magnesiku to już nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzybu Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 A tak, z czujnikiem akcelerometrycznym też to jest fizycznie możliwe, ale obawiam się, że błąd przy liczeniu przemieszczenia będzie zbyt duży, żeby to miało sens. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.