Laos Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Witam Szukam licznika rowerowego (coś ala Polar M460), ale kompatybilny z pulsometrem po ant+, z gps, z zapisem śladu z danymi z zewnętrznych sensorów, z prędkością, dystansem, godziną i najlepiej z jakąś analizą obciążenia treningowego tak jak Polar. Niestety Polar nie łączy się z pulsometrem po ant+ i nie łączy się z pulsometrami innych firm z tego co czytałem w instrukcji. Mam już dobry pulsometr i nie zamierzam go zmieniać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisK Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Garmin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niziol Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Są Garminy jak pisze KRISK, są Sigmy (np Rox 11) są Wahoo (Element Bolt czy Roam) i wiele innych. Wszystko zależy pewnie od budżetu oraz funkcji oznaczonych jako must have. Mi osobiście przypadł do gustu Wahoo Bolt. Jest dużo materiałów w necie dotyczących wyżej wymienionych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nossy Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Garmin, Wahoo jak masz budżet, jak nie to lezyne, cateye (tu uwaga, część leci bo bt), bryton i taniutki cicplus z ali, który ma różne opinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olesz Napisano 15 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2020 Garmin 520 plus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 Jaki jest budżet? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Laos Napisano 17 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 To nie ma być droga nawigacja. Sprawdziłem polecane Sigmy, Wahoo, Garminy i wszystko jest droższe od Polar M460. Tańsze od Polara są Cateye i Lyzyne, ale bez analizy treningu i bez Ant+, i do analizy treningu trzeba wykupić dodatkową płatną usługę zewnętrzną co czyni zakup nieopłacalnym. Garmin ma usługę Garmin Connect. Czy da się 12 letniego Garmina Oregon 400 spiąć jakoś z Garmin Connect ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Teraz, Laos napisał: Garmin ma usługę Garmin Connect. Czy da się 12 letniego Garmina Oregon 400 spiąć jakoś z Garmin Connect ? @FigoiFago może wiedzieć, bo kojarzę, że ma jedną z tych bardziej turystycznych nawigacji. Raczej się da, tylko po prostu synchronizacja następuje po kablu USB a nie przez WiFi/BT ? Teraz, Laos napisał: Sprawdziłem polecane Sigmy, Wahoo, Garminy i wszystko jest droższe od Polar M460. Tańsze od Polara są Cateye i Lyzyne, ale bez analizy treningu i bez Ant+ Sprawdź opcje używane po olx/Allegro, powinno być sporo 2-3 letnich Garminów, np. 520 Plus. Wypatruj promocji z okazji BlackFriday itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisK Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 @Laos jak nie ma być nawigacji to szukaj edge130 Ale on chyba mocy nie czyta. Za to masz GC. Tylko cena taka se. A jak lubisz eksperymenty to https://pl.aliexpress.com/item/1005001707969580.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.1d477e102N3JKM&algo_pvid=34cf4770-29e0-4ff1-b073-ad9f07e9a556&algo_expid=34cf4770-29e0-4ff1-b073-ad9f07e9a556-1&btsid=0bb0622f16056209411871298e9e0f&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_ Ma chyba wszystko tylko nie wiadomo jak i czy działa. Tańsze są jeszcze xoss G Sam rozważam dla młodej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 17 Listopada 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 4 godziny temu, KrisK napisał: Ale on chyba mocy nie czyta. Nie lepiej sprawdzić w google przed napisaniem głupot? :/ Tak czy inaczej - ja bym czekał na Black Friday, bo zwykle Amazon ma jakieś fajne ofery, pewnie Garmin 520 plus będzie. Miesiąc temu dało się go kupić za ~670zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisK Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 2 godziny temu, safian napisał: Nie lepiej sprawdzić w google przed napisaniem głupot? :/ Widzisz, sprawdziłem patrząc w jedną z tabelek porównawczych. Ale z doświadczenia wiem ze Google na ten sam temat ma kilka różnych odpowiedzi i często od prawdy dalekich. Jak kupowałem 530 to było kilka wersji tego co ma a co nie a rzeczywistość okazała się bardziej łaskawa niż niektóre dane od samego garmina. Więc wiesz.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 17 Listopada 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Nie wiem. Jak czegoś nie jestem pewny to nie piszę i nie wprowadzam innych w błąd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisK Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Teraz, safian napisał: jak czegoś nie jestem pewny to nie piszę i nie wprowadzam innych w błąd I właśnie dla tego napisałem słowo chyba. Żeby @Laos jeśli moc jest dla niego istotna sprawdził sobie to najlepiej organoleptyczne czy podepnie miernik mocy, czy nie. W przypadku garmina akurat wiele "tabelek" testów i innych danych jest mocno nietrafiona. Nie wnikam czy wynika to z niechlujstwa, czy może garmin na tyle żwawo soft zmienia, że internet nie nadąża, ale tak było z 530 i wiem, że tak się zdarza z zegarkami bo znajomy to przerabiał. A że 130 w łapkach nie miałem to nie mam pewności. Wiec nie piesze, że jest tak a tak a że chyba, bo skoro w tabelce przy 530 i wyższych jest zaznaczony odczyt mocy a przy 130 nie ma to wzbudziło moją wątpliwość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 Pewnie się pomyliło z Edge Explore, tam faktycznie nie za bardzo mocą chwalił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisK Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 https://trigar.pl/porownanie-garmin-edge Nie znam sie zobaczyłem tabelkę i napisałem "chyba". bo tu jest jakby inaczej https://www.eazymut.pl/blog/porownanie-urzadzen-edge-n26 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 Zgłoś koniecznie Trigarowi pomyłkę - bądź społecznie użyteczny pewnie nawet dostaniesz rabat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 18 Listopada 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 Nie ma pomyłki, po prostu nieco niezrozumiale napisali, trzeba czytać uważnie. W tabelce jest napisane o pomiarze Garmin Vector i faktycznie - Edge 130 nie oferuje wsparcia dla funkcji Cycling Dynamics. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 Niezupełnie to wynika z tabelki @safian. W tabelce mamy ogólny tytuł: "Współpraca z czujnikami", w tym wiersz "Czujnik mocy Garmin Vector". Czujnik mocy w pedałach Garmin Vector jak najbardziej będzie wspierany przez Edge 130, nawet, jeżeli nie będzie informacji ile sekund staliśmy na pedałach a ile siedzieliśmy . Tabelka jest myląca i wcale z niej wprost nie wynika, że autorzy tabelki mieli na myśli akuat parametry dynamiki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 18 Listopada 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 Tak czy inaczej to tylko potwierdza, że najlepiej zawsze sprawdzić na stronie producenta. https://buy.garmin.com/pl-PL/PL/p/596828#specs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Laos Napisano 20 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Moc nie jest dla mnie istotna, bo nie mam licznika mocy. Dla mnie istotny jest HR, szybkość (z gps), zapis śladu, dystans, godzina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gavron88 Napisano 21 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2020 Jakby ktoś szukał liczników do 1000 PLN to polecam obejrzeć. Niedługo będę testował Brytona 750 ładnie się zapowiada jak za te pieniądze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pitersonic Napisano 5 Marca 2021 Udostępnij Napisano 5 Marca 2021 A wiec w temacie...cos dla poczatkujacego z kategorii licznikow ?? Przystepne cenowo ?? Czekam na odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 6 Marca 2021 Udostępnij Napisano 6 Marca 2021 W dniu 18.11.2020 o 14:28, safian napisał: Tak czy inaczej to tylko potwierdza, że najlepiej zawsze sprawdzić na stronie producenta. Z tym akurat trudno się zgodzić Najlepiej zapytać na grupie. Dokumentacja jest średnio przydatna i zwykle bełkotliwie marketingowa. Godzinę temu, pitersonic napisał: A wiec w temacie...cos dla poczatkujacego z kategorii licznikow ?? Przystepne cenowo ?? Czekam na odpowiedzi Złe pytanie. Zbyt ogólne, przysiądź fałdów, doczytaj i doprecyzuj czego potrzebujesz. To może się doczekasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pitersonic Napisano 23 Marca 2021 Udostępnij Napisano 23 Marca 2021 Chodzi o funkcje jakie mialby spelniac taki licznik. Jestem poczatkujacym rowerzysta wiec tak naprawde nie wiem co powinno sie "obserwowac" na liczniku, jakie parametry sa wazne. Ogolnie korzystam z roweru 1, 2x w tygodniu po ok 40 minut. Teraz dobrze sie zapytalem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 24 Marca 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Marca 2021 Przy tak krótkiej jeździe, to nie ma potrzeby obserwować żadnych danych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.