Perfekcyjny Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Witam wszystkich Mam w swoim rowerze amortyzator Marzocchi Dirt Jam Comp 130mm z dolnymi goleniami od dirt jumpera na qr20 oraz dwoma sprężynami od suntour duro. Więc w czym problem? Podczas wybicia słychać stuk powrotu popychacza (wiem że marzocchi miały takie problemy) ale dawałem tam nawet wszędzie uszczelki wycięte z dętki oraz innych gum i nadal stuka, więc przyszło mi na myśl aby przełożyć z jakiegoś amortyzatora tłumienie. Jakie tłumienie będzie tutaj pasować? (jestem dość zdolną osobą w przeróbki różne ale wolę zapytać). Widziałem również patenty z siłownikiem klapy że dawali zamiast tłumików i jakoś to pracowało? Czy założenie tłumienia zmieni jego twardość lub jego pracę na płynniejszą lub mniej płynniejszą? Ktoś mi pomoże z moim problemem? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Masz samochód? Jeżeli tak, to duża szansa że masz też tam taki siłownik klapy. Teraz popatrz i pomyśl jaki to będzie miało wpływ na pracę widelca. Już pomijam fakt, że nie wiem jak chcesz to tam zmieścić, przymocować do lag i uniknąć przecieków. Amortyzator ma spełniać swoją funkcję, a nie być zlepkiem losowych części... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Kacperek v21 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Gdzieś już obiło mi się te samo pytanie pod innym loginem. Widzę że nasz Kacperek powraca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Przecież klapę unosi nie żaden 'tłumik' a po prostu sprężyna gazowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.