Piooter Napisano 10 Listopada 2020 Napisano 10 Listopada 2020 Witam wszystkich, W przyszłym sezonie mam ambitne plany na próby pościgania się w naszych polskich górach ( tera to tylko Mazowsze i Kampinos) wiec i technika taka sobie.. Jaką oponę byście polecali jako kompromis wagi/trakcji ? - rower to full MTB 100mm - wiec opony na pograniczu XC/Trail W tej chwili myślę nad : Maxxis Recon - nie mylić z Recon Race Maxxis Ardent Race Schwable Nobby NIC Wolfpack trail Wolfack Race mtb Jeśli macie pomysły na inne modele to słucham
Mareckik Napisano 10 Listopada 2020 Napisano 10 Listopada 2020 S-Works Fast Trak Jeździłem na X-king, Race King, Schwalbe Rocket Ron, Teraz mam Ikon'y. Mega szybkie, świetne opony, na ubite nawierzchnie, ale jednocześnie czułem się z nimi najbardziej pewnie na luźnej, sypkiej nawierzchni. Na błotnistym szlaku miały najmniej uślizgów. Ani jednej gleby na zakręcie przez cały sezon startów, czego nie mogę powiedzieć o Ikon'ach, czy X-King'u. Natomiast na to, co mamy teraz w lasach, czyli mokro i miękko pod liśćmi, to Rocket Ron'y pracują genialnie.
Piooter Napisano 10 Listopada 2020 Autor Napisano 10 Listopada 2020 Teraz, Mareckik napisał: S-Works Fast Trak Jeździłem na X-king, Race King, Schwalbe Rocket Ron, Teraz mam Ikon'y. Mega szybkie, świetne opony, na ubite nawierzchnie, ale jednocześnie czułem się z nimi najbardziej pewnie na luźnej, sypkiej nawierzchni. Na błotnistym szlaku miały najmniej uślizgów. Ani jednej gleby na zakręcie przez cały sezon startów, czego nie mogę powiedzieć o Ikon'ach, czy X-King'u. Natomiast na to, co mamy teraz w lasach, czyli mokro i miękko pod liśćmi, to Rocket Ron'y pracują genialnie. Jaką szerokość masz tego Fast Tracka? ja dotychczas jeździłem na X-kingu i tym nowym Racing Rayu i tak sam nie wiem czy górach dadzą rade. Liczę że jeździć będę raczej wiosna/lato wiec warunki bardziej suche . 2 minuty temu, siejak1 napisał: Vittoria barzo 2.25/35 dla mnie Barzo ma dość podobny bieżnik jak X-king od Continentala i nie jestem przekonany że ma mocno inną trakcję .
Mareckik Napisano 10 Listopada 2020 Napisano 10 Listopada 2020 Teraz, Piooter napisał: Jaką szerokość masz tego Fast Tracka? 2,2 Teraz, Piooter napisał: Liczę że jeździć będę raczej wiosna/lato wiec warunki bardziej suche . Pora roku akurat nie jest wyznacznikiem suchości jeśli chodzi o maratony górskie W środku lata miałem po dystansie PRO suport do wymiany, bo na mecie się okazało, że już mi korba się nie kręci Jak pisałem, gdybym teraz miał kupować opony, to po przejechaniu tych kilku modeli wróciłbym do Fast Trak'ów. Trochę jedynie krucho z dostępnością, mała konkurencja wśród sprzedawców, to też ciężko złapać jakieś fajne promo na nie. Dla mnie opona o świetnej trakcji na suchym i twardym, do tego dająca spory margines bezpieczeństwa, gdy zaczyna się robić ślisko.
siejak1 Napisano 10 Listopada 2020 Napisano 10 Listopada 2020 3 godziny temu, Piooter napisał: dla mnie Barzo ma dość podobny bieżnik jak X-king od Continentala To tak jakby porównywać wyścigową oponę michelin pilot sport z chińczykiem zeta po wyglądzie
Mod Team durnykot Napisano 10 Listopada 2020 Mod Team Napisano 10 Listopada 2020 6 godzin temu, Piooter napisał: Wolfpack trail Bardzo polecam. 6 godzin temu, Piooter napisał: Schwable Nobby NIC Bardzo nie polecam. Na lżejsze tereny można jeszcze dać Maxxisa Forekastera- przyjemna opona.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.