Skocz do zawartości

[zegarek polar] w niedużych pieniążkach

Grzes4510

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Chcę sobie kupić tani zegarek polara. I tu moje pytanie. Czy jest sens kupować polara M430 za około 600 złotych szukać używanego M400 , czy lepiej dołożyć do Polar vantage M? Do niego można sparować czujnik kadencji.  I tu pytanie czy czujnik kadencji do amatorskiej jazdy jest potrzebny. Dla czego polar ? Bo podoba m się aplikacja polar flow a kończy się endomondo

Moja żona używa Vantage M od roku i jest mega zadowolona. Udało się go kupić w zeszłym roku za €165 na Black Friday na Amazonie. Możliwe, że w tym roku też rzucą jakąś ofertę, tym bardziej, że wyszły już od tamtego czasu 2 nowe zegarki od Polara. Bardzo fajnie działa pulsometr i całkiem długo trzyma bateria. Dla porównania mam Suunto 9 i te elementy u mnie wypadają gorzej. Polar Flow jest faktycznie fajny.

Czujników kadencji/prędkości jeszcze nie parowałem, sprawdziłem tylko na jakimś czujniku tętna Sigma, czy w ogóle działa komunikacja po BT. Jak będziesz inwestował w czujniki, to nie kupuj tych od Polara, bo choć może wydawać się to dziwne, to nie mają wymiennej baterii. Prędkość z GPS działa ok, ale to zależy czego oczekujesz, bo wskazanie z GPS zawsze będzie miało jakieś opóźnienie przy nagłych zmianach prędkości. Ja w tym roku przez pandemię i inne problemy za dużo nie pojeździłem i na wypadach zwracałem głównie uwagę na puls, żeby się nie zajechać :icon_lol:

Planowałem coś takiego kupić i przetestować jednocześnie na swoim Suunto i Polarze żony:

https://www.aktywnynadgarstek.pl/czujnik-suunto-bike-sensor.html

Teraz się nie opłaca, bo można to było wyrwać za €40.

No ja do tej pory używałem endomondo i pulsometr sigmy 15.11. Faktycznie głównie zwracałem uwagę żeby trzymać się w wyznaczonej strefie pulsu. W endo wpisywałem puls średni i max niestety żadnej możliwości sprawdzenia tego. Ja też dużo nie jeździłem w tym roku niecałe 100 km przebiegłem ze 20 godzin na rowerze stacjonarnym 3300 kilometrów na rowerze i raz w tygodniu trening obwodowy.

Teraz, Makak77 napisał:

Mam M400 kilka lat. Działa bez zarzutu, choć to prosty zegarek i nie ma wodotrysków. W tej chwili pewnie juz kupiłbym M430.

W bezpośrednim porównaniu chyba M400 wypada nawet chyba lepiej Szkoda że nie można go sparować z czujnikiem kadencji. A może ktoś się wypowie na temat M430

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...