Roballinho Napisano 6 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2020 Macie jakieś pomysły jak zdjąć ramiona v-braków z piwotów? Za diabła nie jestem w stanie tego zrobić gołymi łapami, a nie mam jak przyłożyć dźwigni od tyłu, bo tam są plastikowe podkładki, których nie chciałbym uszkodzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imar Napisano 6 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2020 Chodzi o to że wykręciłeś piwot z ramy? Piwot w imadło, zakładasz klucz imbusowy, trzeba w niego uderzyć. Musi być siła zrywająca. Można wcześniej czymś zalać śrubę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 6 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 Listopada 2020 Piwoty są cały czas w widelcu, a ramiona hamulców na nich. Prawdopodobnie rozklepała się na piwotach mosiężna tuleja od zbyt mocnego przykręceia śruby i dlatego nie mogę z nich ściągnąć szczęk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 7 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 Listopada 2020 Młotek, podbijak i udało się. Problemem okazały się jednak piwoty, które na krawędziach miały powiększoną średnicę o kilka dziesiątych milimetra. Można zamknąć temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.