Anata Napisano 5 Listopada 2020 Napisano 5 Listopada 2020 Witam mam problem z cieknącym amortyzatorem sr suntour xtc od roweru specialized 650b Cytuj
Gość Napisano 5 Listopada 2020 Napisano 5 Listopada 2020 A co tam może cieknąć jak tam oleju nie ma? Kiedy był ostatni serwis? Na moje oko to cieknie brud z wodą... No i albo mi się zdaje, albo na jednej ladze to jest już goły metal. Cytuj
Anata Napisano 5 Listopada 2020 Autor Napisano 5 Listopada 2020 Amortyzator nie był nigdy serwisowany . Lecz kolor tej cieczy jak się patrzy na to w realu nie przypomina brudu z wodą. Cytuj
Gość Napisano 5 Listopada 2020 Napisano 5 Listopada 2020 Jedyne co było w środku, to smar i to pewnie nie za dużo. Ale cieknie skąd? Przeciekały dolne lagi czy o co chodzi? Cytuj
KasztanFR Napisano 5 Listopada 2020 Napisano 5 Listopada 2020 9 minut temu, skom25 napisał: A co tam może cieknąć jak tam oleju nie ma? A tłumik to co? Wg mnie to może być uszkodzony cartridge @Anata działa ci blokada skoku? Cytuj
Anata Napisano 5 Listopada 2020 Autor Napisano 5 Listopada 2020 tak działała blokada. to ciekło od strony gdzie się regulowało twardość amortyzatora ciecz była zauważalna po tym jak się wdusiło amortyzator i zostawała na ladze Cytuj
Gość Napisano 5 Listopada 2020 Napisano 5 Listopada 2020 Tłumik w XTC? Tam jest chyba blokada mechaniczna. Jak cieknie od strony sprezyny, to tymbardziej tam nic nie ma. Cytuj
Dokumosa Napisano 5 Listopada 2020 Napisano 5 Listopada 2020 Przede wszystkim to nie jest amortyzator a jedynie atrapa imitacji amortyzatora. Poza tym trzeba co kwartał rozbierać, czyścić z błota i smarować. Pamiętam jak za głębokiej komuny trafiła do Polski partia samochodów Zastava, w których zamiast klocków hamulcowych zamontowano ich drewnianą (dosłownie) imitację (widocznie w fabryce się skończyły i żeby zakład wyrobił 300% normy jakiś geniusz złożył wniosek racjonalizatoraki i jeszcze za to medal dostał). Samochody rozeszły się jak ciepłe bułeczki bo i tak nikt tym nie jeździł (benzyna na talony) a liczyło się posiadanie ;). Dzisiaj robią podobnie z rowerami - nikt by nie kupił roweru bez amortyzatora, kół czy hamulców więc pojawiły się produktu, które je imitują Cytuj
ACTIVIA Napisano 7 Listopada 2020 Napisano 7 Listopada 2020 Amorek czy atrapa, ale każdy użytkownik mógł by sobie go częściej serwisować a nie często do mnie przychodzą na serwis amorki które przez kilka lat od nowości nie widziały serwisu Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi