arkadiusz.wrobel Napisano 4 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2020 Wiatm Was serdecznie! To mój pierwszy post więc prosze o wyrozumiałość. Szukam elektryka dla siebie (mam 190 cm i ważę ok 100 kg) w cenie do 6k Po długich poszukiwaniach znalazłem 2 oferty które mnie zainteresowały https://www.rowerzysta.pl/rower-gorski-elektryczny-ecobike-s5-29-2019-20cali-bateria-13ah-lg-52995.html/ - martwi mnie tylko rama 20'' czy nie będzie za mała https://www.mediaexpert.pl/rowery/rowery-elektryczne/rower-elektryczny-mtb-torpado-hyper-29-m20-czarny-mat ciekawe rozwiązanie za małą cenę Co sądzicie o w/w rowerach? Czy coś w tym budżecie możecie innego/ lepszego polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 4 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2020 Zdecydowanie torpado z uwagi na silnik w suporcie. Warto rozważyć też https://www.decathlon.pl/p/rower-gorski-mtb-elektryczny-e-st-520-27-5/_/R-p-311400?mc=8556616&c=SZARY Biorąc pod uwagę fakt, że kilkaset złotych dostaniesz potem z powrotem w bonach na zakupy w decathlonie to budżet nie będzie znacząco przekroczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arkadiusz.wrobel Napisano 4 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 Listopada 2020 dzięki za szybką odpowiedź Różnie czytałem o tych napędach że centralne to przekombinowane awaryjna a te w piastach proste i niezawodne... ciężko mi się odnieść bo nie jeździłem elektrykiem więc nie mam doświadczenia. Czym ten decahlonowy lepszy od torpado ? Ma mniejsze koła i chyba mniejszą baterię. Co do osprzętu to się średnio znam I jeszcze jedno gdzie jest info o tej zwrotce za zakupy? Bo to interesująca opcja gdyż w miarę często robię tam ostatnio zakupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 4 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2020 (edytowane) Decathlon to rząd wielkości lepsza jakość od torpado. Silnik brose vs bafang oraz suntour XCM vs rock shox xc 30 (zwłaszcza amortyzator to drastyczna różnica), piasty na szybkozamykacz w otwartych hakach vs sztywne osie boost... no po prostu to jest radykalna różnica w jakości. Co do bonów - za każdy zakup od kilkuset złotych w górę przez internet w decathlonie zawsze dostawałem bon do wykorzystania na kolejne zakupy. Przychodził mailem kilka dni po zakupie. Kolega jak kupił rockridera xc 900 s to dostał bony chyba na około 600 zł. Warto dopytać. https://www.decathlon.pl/static/landing/uslugi/download/Regulamin programu lojalnościowego Decathlon-20200310.pdf tu są te bony zdefiniowane. Edytowane 4 Listopada 2020 przez KSikorski dodałem informacje o bonach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 4 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2020 (edytowane) Teraz, arkadiusz.wrobel napisał: centralne to przekombinowane Bo trzeba pedałować? Teraz, arkadiusz.wrobel napisał: Ma mniejsze koła i chyba mniejszą baterię. Zgadza się, ale pewniejsze na korzyść Rockridera. Teraz, KSikorski napisał: zawsze dostawałem bon Tylko kartę trzeba założyć. Ale czy aż tyle zwracają? Koniecznie trzeba dopytać jak pisałeś. Edytowane 4 Listopada 2020 przez chudzinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 4 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2020 Chyba coś się zmieniło w bonach. Teraz sprawdziłem że to jest 20zł za każdy 1000zł. Wydaje mi się, że do niedawna to było dużo więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arkadiusz.wrobel Napisano 4 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 Listopada 2020 Tak to wychodzi w sumie 120 PLN z 6999 - czyli budżet "troche" przekroczony . Muszę się zastanowić Czy macie może jeszcze jakieś propozycje w przedziale do tych 6k ( z lekkim nagięciem)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 4 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2020 IMHO zdecydowanie bardziej wolałbym coś dozbierać do rockridera. Z uwagi na standard piast i amortyzator. Amortyzator w torpado to atrapa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blueforce Napisano 4 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2020 Dodatkowo w elektryku ślizgi amortyzatora są wyraźnie bardziej obciążone- w suntour xcm są one plastikowe, w rs xc30 metalowe. Ale do suntour xcm łatwo dostać zapasowe tuleje, a do xc 30 nie mogę znaleźć.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi