rucola52 Napisano 1 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2020 Witam, Zacznę od tego, że jestem kompletnym rowerowym laikiem. Ostatnim rowerem jaki kupiłem był ten z komunii Potrzebuje porady który rower wybrać. Wypisze wszystkie dane jakie posiadam na temat obydwu rowerów i proszę o opinię który wybrać. Obydwa rowery w cenie 280 euro. Będzie jeżdzone 60% asfalt, 40% las, teren. Wypady na kilkadziesiąt kilometrów to max. Wszędzie płasko (Holandia). A więc: UŻYWANY Gazelle XR2 (2011 rok) - jeszcze nie wiem w jakim stanie, pojutrze idę oglądać - rama aluminiowa 6061 T6 - hamulce V-brake - przerzutka Shimano Deore/SLX - amortyzator Suntour NCX LO 64 mm - mostek FSA Varius 31.8 - felga Rodi Airline 1 - korby Truvativ 5D - waga 12,2 kg NOWY B-Twin Riverside 500 (Decathlon) - rama aluminiowa 6061 - hamulce tarczowe mechaniczne - przerzutka BTWIN RD M46-L - kaseta 9-rzędowa MICROSHIFT H092 - amortyzowany widelec sprężynowy ODESSA OS 60mm - waga 13.9 kg - dożywotnia gwarancja: ramę, mostek i kierownicę I tyle. Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucola52 Napisano 3 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2020 Dzięki wszystkim za odpowiedzi Fajne to forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 3 Listopada 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Listopada 2020 Takie porównanie nie ma zbytnio sensu. Tu sprawa sprowadza się do tego czy chcesz rower nowy czy używany, z gwarancją czy bez. Nikt bez oględzin używanego roweru nie powie ci co wybrać. Patrząc na suche dane zdecydowanie Gazelle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi