wmmmm Napisano 30 Października 2020 Napisano 30 Października 2020 Cześć, Zakupiłem i zamontowałem do mojego crossa nowe koło z piastą NT-D032SB. Ku mojemu zaskoczeniu, piasta jest praktycznie bezgłośna, żeby usłyszeć jakiekolwiek cykanie trzeba się bardzo wsłuchać i zbliżyć ucho na odległość 15cm od piasty. Stąd moje pytanie, czy mam podstawę sądzić, że coś jest z nią nie tak i powinienem ją wymienić, czy po prostu ten typ tak ma? Szukałem informacji od innych użytkowników, np tutaj https://rowerowy.com/sklep/czesci/piasty/piasty-tyl/prod/novatec-t-do-32-sb, ale nie daje mi to jasnej odpowiedzi, bo widzę że jednej osobie to " fajnie cyka", a inna narzeka na brak dźwięku. Pozdrawiam
uzurpator Napisano 30 Października 2020 Napisano 30 Października 2020 Te typy tak mają. Miałem bliźniaczych piast tego typu ze 10 i niektóre są głośne, niektóre cichutkie.
wmmmm Napisano 30 Października 2020 Autor Napisano 30 Października 2020 Dzięki za odpowiedź, to w takim razie nie szukam już dziury w całym i idę pojeździć
Blueforce Napisano 30 Października 2020 Napisano 30 Października 2020 Najprawdopodobniej jest to zasługa smaru na zapadkach. Podczas użytkowania się ułoży, na pewno nie warto teraz " kopać" pedałów, normalne jeżdżenie nic złego nie spowoduje.
rkopec16 Napisano 31 Października 2020 Napisano 31 Października 2020 Miałem kilka tych piast, każda jedna była w zasadzie zapchana smarem w miejscu zapadek. Polecam go wyczyścić i przesmarować czymś innym w rozsądnej ilości.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.