PrzemkoVonLezajsk Napisano 29 Października 2020 Udostępnij Napisano 29 Października 2020 Witam Mam na sprzedaż Zestaw Rama/Widelec sztywny15mm/Ośka15mm/Sztyca + zacisk/stery/ + kilka dodatków Najpierw opiszę co na sprzedaż ..... a później coś o aktualnej konfiguracji w której ten zestaw jeździ / jeździł RAMA - nr MB02051 Pochodzi z roweru Mbike Shottas HT.06 rozmiar 19 Opis Oryginalnego roweru znajdziecie tutaj (uwaga link do innego Forum)Mbike Shottas HT0.6 Rama należy do solidnych... nie lekkich Na duży "+" należy zaliczyć mocowanie hamulca tarczowego wewnątrz tylnego trójkąta, poprawia sztywność, oraz otwory na bagażnik co pozwala na zamontowanie standardowego bagażnika bez żadnych kombinacji z dystansami na hamulce Uwaga - mocowanie przedniej przerzutki bezpośrednio do ramy Widelec Sztywny z Włókna Węglowego (czyli aka Carbon)... rura sterowa też carbon Chińczyk z tego co widzę solidny, z mocowaniem na hamulec tarczowy oczywiście Główka stożkowa Oczywiście do widelca dołączam korek rozporowy (aby nikomu nie przyszło do głowy gwiazdki nabijać) Oś 15mm dołączam STERY Nowe Accent Hi-Air Tapered IS42/IS52 (nowe znaczy się kupione i założone pod koniec 2019) Sztyca + zacisk Sztyca aluminiowa Uno (z oryginalnego MTB) Zacisk - czerwony anodyzowany jak na zdjęciach Obecna Konfiguracja i do czego sprzedawany zestaw się nadaje -i dlaczego sprzedaje taki super sprzęt Co do MTB - mam nową ramę, więc cały osprzęt został tam przerzucony. W międzyczasie modernizacji Mbike zebrało mi się tyle zapasowych części...... że po dokupieniu widelca/hamulców.... mogłem złożyć kolejny rower. A że, brało mnie na Gravel to pomyślałem czemu nie z części lezących w garażu nie złożyć czegoś. Udało się "stworzyć" dwie konfiguracje 1) kompletnie Sztywny MTB z napędem 3x10 lub 1x10 2) Gravel na ramie MTB z napędem 1x10 Wygląda to jak niżej SZTYWNY MTB NA KOŁACH 38C (taki gravel z płaską kierą) napęd 3x10, idealny na miasto, a po założeniu bagażnika i sakw (zdjęcia w oryginalnym opisie roweru) nawet na wyprawy (takie do sklepu też ) Oraz - Gravel na ramie MTB - napęd 1x10 DLACZEGO SPRZEDAJĘ Bardzo Gravel/CX wciągną mnie... Niestety moja budowa ciała (nogi długie, ręce krótkie) kompletnie nie pasują do tego zestawu o ile na płaskiej kierownicy z krótkim mostkiem (70mm) jeździ się OK (a z 50mm było jeszcze lepiej) To, po założeniu baranka jestem za bardzo wyciągnięty, dłuższa jazda jest niewygodna potrzebuje krótszej ramy CX CENA380PLN + koszty przesyłki (w zależności co kupujący wybierze) w cenie dodam też płaską kierownicę razem z manetkami hamulców i gripami Jako że rama ma wewnętrzne prowadzenie linek przerzutki, linki prowadzące będą przeplecione Dodatkowe szpargały które mogę sprzedać w/w Przednia przerzutka SRAM X7 (oryginalna z tego roweru 3 rzędowa ) - trochę zmęczona, ale działa... również z napędami dwutarczowymi Tylna przerzutka SRAM GX (oryginalną X9 niestety połamałem) Manetki przód/tył 3x9 SRAM X9 oryginalne Mostek 70mm + podkładki jak na zdjęciuz w/w cena wzrasta do 450 PLN + przesyłka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szprota Napisano 29 Października 2020 Udostępnij Napisano 29 Października 2020 Zmień tą cenę z 380/450 PLN na właściwą, chyba że rzeczywiście chcesz to za te pieniądze sprzedać, to wtedy biorę w ciemno wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 29 Października 2020 Udostępnij Napisano 29 Października 2020 No tego to jeszcze nie było ... To daj mu tysiaka i wszyscy będą zadowoleni . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knedlyk Napisano 29 Października 2020 Udostępnij Napisano 29 Października 2020 Może aukcje tutaj zrobimy, kto więcej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemkoVonLezajsk Napisano 29 Października 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 Października 2020 Przypominam że cena nie za cały rower tylko podzespoły wymienione w poście jutro wstawię link do galerii ze szczegółami jak to wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemkoVonLezajsk Napisano 3 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2020 Przepraszam za opóźnienie Link do galerii poniżej to tylko rama - jak tylko będę mógł zrobię foty reszty opisywanych części Dysk Google - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemkoVonLezajsk Napisano 4 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 Listopada 2020 No i jeszcze prosta geometria Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 14 Lutego 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Lutego 2022 Temat został usunięty.Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - Przedmiot/y, których dotyczył temat został/y sprzedane/kupione - Autor tematu poprosił o zamknięcie tematuJeżeli masz jakieś wątpliwości dotyczące usunięcia tematu, skontaktuj się z moderatorem, którego nick widnieje przy tym poście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.