steve69 Napisano 29 Października 2020 Udostępnij Napisano 29 Października 2020 Po 1,5 roku używania, na osłonie czujnika tętna mojego Fenixa 5X pokazały się mikropęknięcia: Po przeszukaniu Internetu okazało się, że nie jest to odosobniony przypadek i ta dolegliwość spotkała już wielu użytkowników zegarków Garmina. Na początku są to pojedyncze mikropęknięcia, których z czasem zaczyna przybywać (zdjęcie jedno z wielu znalezione w Internecie): Jeszcze rok temu Garmin wymieniał felerne sztuki na inne nieuszkodzone (refurbished). Obecnie już nie. Na moje pytanie w sprawie tego uszkodzenia serwis odpowiedział, że "... tego typu delikatne pęknięcia nie powinny powodować problemów z pomiarem tętna ani wpływać na wodoszczelność zegarka. Może Pan spokojnie użytkować ten zegarek." Zawiodłem się. Sprzęt za niemałe pieniądze i takie "coś"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steve69 Napisano 10 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Aktualizacja. Warto być upartym i nie odpuszczać. Garmin jednak wymienił mi zegarek na inny (refurbished). Do tego gwarancja 24 miesiące liczona jest od nowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.