Skocz do zawartości

[obręcze 28 disc] wybór lekkich pod CX

abdesign

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

Kupiłem córce rower z kowadłami... no jak to rower w firmowej konfiguracji.

Rower do przełajów - córka - waga lekko pół śmieszna <50kg i tak już pewnie zostanie, koła będą tylko Jej - zależy mi na tym żeby były lekkie.

Piasty - 350-ki SP 28h, szprychy pewnie wezmę sapimy race albo dt competition race bo nie dewastują portfela a stosunkowo lekkie.

Został mi wybór obręczy pod opony 33C żadnych szerszych te koła nie zobaczą.

Nie podaję budżetu, swoich typów też nie chociaż oczywiście typy mam... może to nierozsądne - ale celowo.

Tematów o wybór obręczy dużo, gotowych kół, poczytać sobie mogę wiem... ale raczej nie biorą pod uwagę bardzo niskiej wagi użytkownika i zazwyczaj nacisk idzie w kierunku "niedozabicia" bo przełajowcy kupujący droższe koła czy obręcze raczej to liga hardcorowa...  albo pytający i odpowiadający roztrząsają możliwość montowania opon szerokość niemal mtb, a tu nie do końca o to chodzi.

Więc prośba leciutkie które zniosą leciutką w średniej + intensywności...

Napisano

Dziękuję za ciekawe propozycje.

Spank'a miałem kiedyś kierownicę całkiem fajna - royala, dużo mogła znieść a była lekka. Może i obręcze robią ok, poszukam co o niej pisza. Ta kinlin trochę wąska i trochę mi nie gra obręczówka do tarcz, tak wiem że da się złożyć i takie "uniwersalne" koło i na dodatek przewijała się na szosa.org.

Falcon - kurde, kurde... "bierę" się za lekturę... 

Nie ukrywam, że ostatnia trafia do mnie najbardziej (to też mój nieujawniony typ)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...