Skocz do zawartości

[manetka] Obejma do I-spec b?

Mareckik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej.

Jakoś w googlach odnajduję tylko szczątkowe informacje na ten temat.

Czy spotkaliście może jakiś adapter, który pozwala manetki w systemie I-Spec B zamocować bezpośrednio na kierownicy za pomocą obejmy?

Mam komplet praktycznie nowych SLX 2x10, chciałem je wykorzystać w rowerze żony i trochę widzę, że tego nie widzę ;)

Coś, jak adapter do przedniej przerzutki z Direkt Mount na obejmę.

Napisano

Raczej czegos takiego nie ma, a juz na 100% nie w regularnej sprzedazy. Jest troche "customowych" adapterow do innych systemow, ale ceny sa bardzo wysokie.

Napisano
Teraz, RafalxM napisał:

na moje oko to takie coś

https://www.bike24.com/p288800.html

88800-00-d-143152.jpg

Dokładnie chyba tak. Cena nawet do przeżycia ;) Do SLX jeszcze by sie opłacało.

Musze jeszcze poszukać, czy samo Shimano nie ma w ofercie obejm do XTR. Myślę w tym przypadku sama obejma będzie kosztować więcej niż komplet manetek. Bo to przecież XTR ;)

Dziwi mnie jedynie fakt, że takie elementy do zmiany mocowania nie są dostępne w ofercie, tak po prostu.

Napisano

Nie ma obejm, bo jak dana seria wchodzi na rynek, to masz dostępne różne kombinacje.

Co do tych obejm, to obawiałbym się tylko ergonomii. Pytanie czy manetka nie będzie za daleko/ za nisko.

Napisano
Teraz, skom25 napisał:

Co do tych obejm, to obawiałbym się tylko ergonomii. Pytanie czy manetka nie będzie za daleko/ za nisko.

Całkiem możliwe, że nie będzie to za bardzo sprawdzało się ergonomicznie.

Teraz, RafalxM napisał:

możesz obadać kształt takiej obejmy, chociaż ona bardziej pasuje do I-SPEC II kształtem (to zaokrąglenie) 

Trzeba by dłubać dremlem w I-spec'u, żeby to jakoś siedziało.

Teraz, skom25 napisał:

Przecież to jest adapter przerzutki :huh:

to akurat wiem, pewnie koledze chodziło o jakąś "rzeźbę" ;)

Napisano

w 5-10 minut da się przerobić pilnikiem tanie obejmy manetek srama do i-spec b, co do ergonomii, są ze 3mm niżej pod kierownicą niż powinny, żadnych tragedii

Napisano
Teraz, mateo_s napisał:

o taką chodzi, na ali jakieś 2$

jak przymierzysz to sam wpadniesz co i jak, ale na konkurencyjnym forum jest zdjęcie co piłować

spoko, dremel mi nie obcy ;)

dzięki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...