Gość Napisano 25 Października 2020 Udostępnij Napisano 25 Października 2020 Hej, Mam plastikowy błotnik Rock Shox ( oryginalny), montowany na opaski zaciskowe. Jedyne co mnie blokuje przed montażem, to fakt, że obawiam się że po jednym sezonie pod opaskami nie będzie już lakieru. Macie jakieś sprawdzone sposoby jak uniknąć porysowania lakieru? Oczywistym pomysłem wydają się naklejki, ale w moim amortyzatorze opaski wypadają na "przetłoczeniach", co praktycznie uniemożliwia ich estetyczne naklejenie. Jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0d Napisano 25 Października 2020 Udostępnij Napisano 25 Października 2020 (edytowane) Izolacyjna taśma elektryczna, możesz sobie nawet kolor dobrać. Naklejasz lekko naciągając i się ułoży. Oczywiście tak czy siak to nie jest rzecz dla wybitnych estetów czy innych arbitrów elegancji Edytowane 25 Października 2020 przez m0d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siejak1 Napisano 25 Października 2020 Udostępnij Napisano 25 Października 2020 Izolacyjna lub folia do progów bezbarwna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 25 Października 2020 Udostępnij Napisano 25 Października 2020 Sakwy wycierają, bo się ruszają podczas jazdy, to co jest na sztywno na tytkę, nie wyciera niczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 25 Października 2020 Udostępnij Napisano 25 Października 2020 Montowałem błotnik Race Fender na opaski zaciskowe i na rzepy. W obydwu przypadkach nic się nie porysowało. Jak porządnie zaciśniesz opaski to nic nie ma prawa się stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojtek13 Napisano 12 Marca 2021 Udostępnij Napisano 12 Marca 2021 W dniu 25.10.2020 o 10:21, skom25 napisał: Mam plastikowy błotnik Rock Shox ( oryginalny), montowany na opaski zaciskowe. Jedyne co mnie blokuje przed montażem, to fakt, że obawiam się że po jednym sezonie pod opaskami nie będzie już lakieru. Witam, I co , montowałeś ten błotnik. Jakieś uwagi ? Mam podobne wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebass52 Napisano 16 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2021 Ja do swojego Rose zamontowałem błotniczek z Deca, również na opaski. Zamontowałem i mocno zaciągnąłem a po roku jeżdżenia w lesie, kurzu i błocie po zdemontowaniu wszystkiego do serwisu amortyzatora w miejscu opasek ukazało się przetarcie lakieru (takie jakby wyblaknięcie) o szerokości opaski, więc po złożeniu ponownie w tym samym miejscu trytki nie widać tego przetarcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter614 Napisano 17 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2021 Szczerze od kiedy kupiłem swój rower mam w nim błotnik z przody na Liryk Zwyczajnie przypięty opaskami jako że kupiłem go w 2018 r powiem że śladu po opaskach nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2021 Może Lyrik jest jakoś lepiej malowany. Ja swojego Recona zarysowałem paznokciem 🤪 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebass52 Napisano 17 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2021 Ja właśnie mówiłem o Reconie, może paznokciem go nie porysuję ale fakt, lakier jest dość delikatny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi