robe3r1 Napisano 20 Października 2020 Udostępnij Napisano 20 Października 2020 Witam, dzisiaj zmieniałem łożyska w sterach i po skręceniu całości zauważyłem problem, a mianowicie gdy skręcam kierownice czuję opór, a koło zostaje w miejscu. Łożyska są identyczne jak stare, kupowane w tym samym sklepie. Nałożyłem trochę smaru u podstawy rury sterowej oraz trochę na wejściach ramy. Ma ktoś pomysł o co może chodzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 20 Października 2020 Udostępnij Napisano 20 Października 2020 A jaki to rodzaj sterów ? A-head ? Skręcasz kierownicę , a koło nie ? Może obracasz sam mostek na rurze sterowej ? Jeśli tak to za słabo skręciłeś mostek , a może i gwiazdkę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robe3r1 Napisano 20 Października 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 Października 2020 stery zintegrowane, przed chwilą jeszcze zauważyłem, że kręcąc kierownicą w lewo odkręcam mostek a w prawo dokręcam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 20 Października 2020 Udostępnij Napisano 20 Października 2020 Mostek przykręcasz/odkręcasz śrubami "z boku", tutaj co najwyżej chodzi o kapę sterów Jak dla mnie to po prostu nie dokręciłeś mostka, ew. coś źle złożyłeś. W ostateczności rozwaliłeś widelec i sterówka już nie jest integralną częścią reszty;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 20 Października 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Października 2020 Może zacznij od wrzucenia zdjęć, bo rodzajów sterów, mostków, możliwości ich złożenia są dziesiątki :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robe3r1 Napisano 20 Października 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 Października 2020 ale w tym momencie poczułem się głupi, siedzę w rowerach od długiego czasu, a zapomniałem dokręcić dwóch głupich śrubek haha Dziękuję za pomoc Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 20 Października 2020 Udostępnij Napisano 20 Października 2020 To hamulce jeszcze sprawdź czy dokręciłeś. Tak na wszelki wypadek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.