stalowiak87 Napisano 17 Października 2020 Udostępnij Napisano 17 Października 2020 Hej, Wynalazłem sobie takiego multitoola na allegro do roweru -> MULTITOOL KLIK Wiadomo, nie tylko przed wyprawą, ale też w jej trakcie warto mieć coś kieszonkowego pod ręką Firmę BAHCO znam z jak najlepszej strony (mega narzędzia) więc pewnie i tutaj kluczyki dadzą radę Pokażcie też swoje multitoole, których używacie. A może jakieś inne propozycje narzędzi, które się przydają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 17 Października 2020 Udostępnij Napisano 17 Października 2020 (edytowane) Nie ma skuwacza , a czasem może się przydać . Te nasadowe raczej nie potrzebne , a płaskie nie dość że nie potrzebne to jeszcze wątpię żeby były faktycznie użyteczne . Edytowane 17 Października 2020 przez WaGiant 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stalowiak87 Napisano 17 Października 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2020 Inna propozycja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steve69 Napisano 17 Października 2020 Udostępnij Napisano 17 Października 2020 crankbrothers m17 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 17 Października 2020 Udostępnij Napisano 17 Października 2020 Topeak Mini 20 Pro. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 17 Października 2020 Udostępnij Napisano 17 Października 2020 Ja polecam TOPEAK HUMMER 2 , ma sztywną konstrukcję bo korpus jest z jednego kawałka alu, ma skuwacz, łyżki z kluczem do szprych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 18 Października 2020 Udostępnij Napisano 18 Października 2020 Bracia Crank M17 Pozdrow'er Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 18 Października 2020 Udostępnij Napisano 18 Października 2020 Mam takiego crankbrothers i niby wszytko fajnie ale te imbusy są bardzo krótkie i czasem trudno nimi dojść do śruby . Np tylnego zacisku hamulca nie odkręcę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 18 Października 2020 Udostępnij Napisano 18 Października 2020 http://sparrow-bike.pl/s1/index.php?id_product=1256&controller=product Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 18 Października 2020 Udostępnij Napisano 18 Października 2020 Mój crank 19 w ogóle zaczął rdzewieć, jaja jakieś. Ale mniejsza, "działa nadal". Jedyny minus, że tego skuwacza nie każdy da radę używać, tzn nie każdy utrzyma tę blaszkę, za mała jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 18 Października 2020 Udostępnij Napisano 18 Października 2020 Dokupiłem takie w budowlanym 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 18 Października 2020 Udostępnij Napisano 18 Października 2020 @Sobek82 Dorzuć do tego zestawu małe imadło, młotek i punktak, żebyś miał skuwacz do łańcucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steve69 Napisano 18 Października 2020 Udostępnij Napisano 18 Października 2020 Teraz, Sobek82 napisał: Dokupiłem takie w budowlanym Trochę duży ten "multitool"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 18 Października 2020 Udostępnij Napisano 18 Października 2020 To w odpowiedzi do za krótkich im busów. Cranka mam zawsze przy sobie, nawet jak idę spać leżą w spodniach pod łóżkiem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Października 2020 Udostępnij Napisano 20 Października 2020 W sumie ze sobą wożę tani Decathlonowski za 19zł: https://www.decathlon.pl/multitool-rowerowy-100-id_8386669.html Waży niby aż 100g, więc niemało. Sporo mu brakuje pod kątem domowego serwisowania (przez co w domu nie używam go praktycznie wcale do roweru) ale jako narzędzie do wożenia ze sobą w 100% wystarcza. Do domowego serwisu raczej polecam klasyczną skrzynkę pełną rowerowych narzędzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 20 Października 2020 Udostępnij Napisano 20 Października 2020 Numer 1 u mnie - Unior Euro 17 Poza tym przez 20 lat rowerowej zajawki sporo przewinęło się tych szpejów u mnie. Cranka 17 mam już chyba z 10 lat, faktycznie rdzewieje ale działa jak nowy, dobry jest skurczybyk chociaż też mam wrażenie, że imbusy ciut przykrótkie. Toepak Hexus - bardzo fajny, dosyć spory, dobrze się nim pracuje. Lezyne ( nie pamiętam modelu) - niby dobry, jakość super..ale jakoś go nie lubiłem ( zgubiłem) Topek Mini 20 Pro - extra sprzęt Topeak Ninja 16+ mały, lekki, jeśli ktoś nie jest minimalista to może mu się nie podobać. Ale wszystko działa jak trzeba. Z takich "druga klasa" miałem Sigmę Large i Super B ( nie pamiętam) gdzieś tam leżą w skrzynce, w sumie nie narzekałem na żadnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
firebwoy Napisano 19 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2020 (edytowane) W dniu 20.10.2020 o 13:51, arturooo3 napisał: W sumie ze sobą wożę tani Decathlonowski za 19zł: https://www.decathlon.pl/multitool-rowerowy-100-id_8386669.html Waży niby aż 100g, więc niemało. Sporo mu brakuje pod kątem domowego serwisowania (przez co w domu nie używam go praktycznie wcale do roweru) ale jako narzędzie do wożenia ze sobą w 100% wystarcza. Do domowego serwisu raczej polecam klasyczną skrzynkę pełną rowerowych narzędzi To ja zaproponuję wyższy model 900: https://www.decathlon.pl/p/narz-dzie-wielofunkcyjne-rowerowe-multitool-900/_/R-p-100429 Na plus otwieracz do kapsli oraz torx i tylko nieco większa waga. Edytowane 19 Listopada 2020 przez safian Usunięty link afiliacyjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2020 Waga tragedia. Kupujesz lżejszy mostek by potem tą oszczędność dwukrotnie zabić multitoolem 150g... Tutaj 73g: https://www.centrumrowerowe.pl/narzedziownik-topeak-mini-9-pro-pd5914/ Lezyne 100g: https://www.centrumrowerowe.pl/narzedziownik-lezyne-sv-11-pd8671/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reskus Napisano 3 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2022 Używam Kellys Adroit 19. Jestem bardzo z niego zadowolony. Świetny stosunek jakości do ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bastard83 Napisano 28 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2023 Zgubiłem w piątek wyjeżdżając od jeziora Perkun w kierunku Siemian multitool 500 z Decathlon. Sprawdzał się znakomicie, pasował mi rozmiar narzędzia jak i samych inbusów, nie chcę jakiś maleństwa. Jedyny minus to że się z czasem od drgań rozkręcał. Szukam czegoś podobnego powiedzmy do 70 zł. Bez skuwacza, mam go osobno. Po rozeznaniu najbardziej chyba pasuje Crankbrotrhers M10, nawet patrzałem jest promocja na 69 zł. Będzie coś podobnego w tej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 28 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2023 Jak chcesz coś markowego to ten CB m10 będzie OK - to zawsze porządna firma. (chociaż sam osobiście brałbym ze skuwaczem i nie woził osobnego :P) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 28 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2023 Po dziesiątkach lepszych i gorszych multitooli zostałem z Topeak Ratchet Rocket Lite DX+. To jest multi tool ostateczny. Jedyny jakiego potrzebujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bastard83 Napisano 28 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2023 Topeak wydaje się naprawdę fajny, ale znacznie przekracza budżet. CB ze skuwaczem też. No i trochę się boję rozkucia w terenie, ręce leżą na klawiaturze w pracy a nie rzucają tynkiem na ścianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 2 Września 2023 Udostępnij Napisano 2 Września 2023 (edytowane) W dniu 18.10.2020 o 00:16, TheJW napisał: Topeak Mini 20 Pro. Cofam to. Topeak jest zrobiony z g*wnolitu. Torx10 ułamany przy pierwszym użyciu, dzisiaj ułamałem imbusa 5mm przy próbie odkręcenia koła w szosie. Żeby nie śmiecić, zdjęcie TUTAJ. W poniedziałek zamówię sobie CB, o czym zresztą myślałem już jakiś czas temu. Edytowane 2 Września 2023 przez TheJW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 3 Września 2023 Udostępnij Napisano 3 Września 2023 @TheJW pamiętaj, że na rowerze ćwiczymy łydę a nie łapę Ze swej strony dodam, że mam CB i Lezyne RAP. CB z lekka się pokrył patyną i rdzą. Za to Lezyne robi robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi