addryan Napisano 17 Października 2020 Udostępnij Napisano 17 Października 2020 Hej. Jeśli jest ktoś z Gliwic (okolic) a ma na zbyciu uszkodzony wkład, to chętnie przygarnę. Mam Ghosta ASX 4900 na Oktalinku i chciałbym wymienić na nową, ale nie wiem, czy mi się Hollowtech zmieści ( na zdjęciu widać, że piwot z zawiasu jest blisko mufy suportu, dlatego potrzebuję choćby jednej strony aby sprawdzić, czy to aby da się... Pozdrowery! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 17 Października 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Października 2020 Suport pod zintegrowaną oś ma średnicę taką jak zewnętrzna krawędź mufy, więc bez problemu powinno się wszystko zmieścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
addryan Napisano 17 Października 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2020 No właśnie nie jestem tego taki pewien... Kołnierze z łożyskami zewnętrznymi wystają po za mufę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 17 Października 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Października 2020 Zewnętrzny kołnierz suportu pod Hollowtech jest po zamontowaniu równy z mufą suportową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 17 Października 2020 Udostępnij Napisano 17 Października 2020 Korba ma stożkowy kształt przy osi. Bez obaw. Na zdjęciu poniżej mam suport krótszy, taki dla linii łańcucha 47,5 mm. Pamiętaj, że to zawsze korba decyduje jakiej długości ma być oś. https://drive.google.com/file/d/1cJzIPL3XM1hLtUTiIen1Pyc9-zZqsVBA/view?usp=drivesdk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
addryan Napisano 18 Października 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 Października 2020 Dzięki za odpowiedzi ale wciąż się nie rozumiemy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 18 Października 2020 Udostępnij Napisano 18 Października 2020 (edytowane) Możesz włożyć octalink. I ht2 też. Edytowane 18 Października 2020 przez SoloTM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clavdivs Napisano 18 Października 2020 Udostępnij Napisano 18 Października 2020 Rozumiemy się, czytaj uważnie. Kolega dobrze podpowiada HT ma taka sama średnicę jak zewnętrzna średnica rury suportu. Na zdjęciu widać że suport z zewnętrznymi łożyskami się zmieści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Października 2020 Udostępnij Napisano 18 Października 2020 Jak boisz się że model SM-BB52 się nie zmieści, to MT800 jest znacznie mniejszy, ale trzeba podejść z adapterem do klucza. Tak czy inaczej, pewnie będziesz musiał zdemontować wahacz. A jak nadal nie jesteś pewny, to zamiast kombinować, wystarczy poprosić o podanie średnicy suportu. Ktoś Ci poda ( np ja) i sobie zmierzysz czy Ci wejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
addryan Napisano 18 Października 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 Października 2020 42 minuty temu, skom25 napisał: Jak boisz się że model SM-BB52 się nie zmieści, to MT800 jest znacznie mniejszy, ale trzeba podejść z adapterem do klucza. Tak czy inaczej, pewnie będziesz musiał zdemontować wahacz. A jak nadal nie jesteś pewny, to zamiast kombinować, wystarczy poprosić o podanie średnicy suportu. Ktoś Ci poda ( np ja) i sobie zmierzysz czy Ci wejdzie. Model SM... podałem dla przykładu. Teraz i tak będę musiał się pewnie przerzucić na 2x10/11 bo nowego 3x9 już pewnie nie dostanę. Po tym jak napisałeś, że 800'tka jest mniejsza - poszukałem. f**ktycznie! BB - 44,3mm a MT - 41,2mm. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
addryan Napisano 30 Października 2020 Autor Udostępnij Napisano 30 Października 2020 Hej. Potrzebuję jeszcze porady w sprawie wyboru napędu. Na bank zostaję przy 26 calach (do pęknięcia ramy ) więc muszę się zdecydować na stopniowanie. Możecie poradzić w kwestii doboru blatów i kasety? Skuszę się na SLX'a (tylko 38-28, 36-26). Kaseta Deore XT CS-M8000 11-42 lub 11-46. Tylna przerzutka - też chciałbym XT RD-M8000 tylko pytanie jaki wózek do jakiej korbo-kasety?.. Ma być szybko na trasy i lekko na podjazdach (amatorsko, dla frajdy). Taki odpowiednik tego co mam tylko 2x11. Dzięki za każdą, sprawdzoną poradę/informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Października 2020 Udostępnij Napisano 30 Października 2020 Polecam kalkulator biegów, musisz sam popatrzeć. Nie wiem gdzie jezdzisz, ale przy 2x11 i kasecie 46 na kolach 26', bedziesz krecil w miejscu na mlynku. Co do kompatybilnosci, to na oficjalnej stronie Shimano zawsze jest tabelka z informacja o dopuszczalnych zakresach kasety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 30 Października 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Października 2020 Nie wiem jaki masz sprzęt, ale może warto sprawdzić opcję Deore M5100 z kasetą 11-42 i korbą 36-26. Co do przełożeń sam musisz określić zakres i stosunek przełożeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
addryan Napisano 30 Października 2020 Autor Udostępnij Napisano 30 Października 2020 2 godziny temu, bogus92 napisał: Nie wiem jaki masz sprzęt, ale może warto sprawdzić opcję Deore M5100 z kasetą 11-42 i korbą 36-26. Co do przełożeń sam musisz określić zakres i stosunek przełożeń. Mam Ghost'a ASX 4900 z 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Października 2020 Udostępnij Napisano 30 Października 2020 A mozemy nie kontynuowac dyskusji w dziale Gielda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
addryan Napisano 30 Października 2020 Autor Udostępnij Napisano 30 Października 2020 O matko i córko!.. Masz rację. Wyszło z zapytaniem a skończyło tematem. O, Najjaśniejszy Adminie! Przeniesiesz, proszę, do DziałuAbsolutnieOdpowiadającemuTematowi?.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi