Skocz do zawartości

[Klamkomanetka prawa] Strzelająca i zacinająca się ultegra r8000.

Kamyk94

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć! 

Od jakiegoś czasu zauważyłem dosyć dziwna pracę prawej prawej klamkomanetki ultegra r8000. Jeżeli zrzucam na mniejsze koronki to wszystko gra jak należy, nagle dochodzę do najmniejszej koronki i nie mogę wrzucić na wyższa, muszę delikatnie popchnąć noga przerzutkę i jednoczesnie nacisnąć na klamkę wtedy wchodzi wyżej, później za każdym razem słychać bardzo mocny trzask i ciężko chodzi. Przesyłam filmik może ktoś miał taką sytuację, czyszczenie, dmuchanie sprężarka, smarowanie i wymiana linki nic nie dało :(

https://youtu.be/gBlSiEOppbQ

Napisano
  W dniu 14.10.2020 o 10:27, siejak1 napisał:

Psiknij mechanizm klamki smarem w spray + wymień pancerz z linką.

Rozwiń  

Psikalem cx teflonowym + parę klopel oliwki od łańcucha nic nie pomogło, wymiana linki również, z pancerzem jest problem bo idzie pod owijka :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.