Gość Napisano 14 Października 2020 Udostępnij Napisano 14 Października 2020 Hej, Amortyzator: RS Recon RL 2019 130 mm; 1500 km przebiegu Czy możliwe jest że delikatnie poci się gniazdo pokrętła Rebound? Mam na myśli to miejsce gdzie wchodzi imbus od regulacji. Wieczorem kilka razy wsadziłem i wyjąłem pokrętło, nie było śladów oleju. Wsadziłem pokrętło na noc i rano widać było poświatę oleju. W weekend robiłem serwis dolnych lag i zastanawiam się czy po prostu dostało się tam trochę oleju, czy może coś lekko się poci. Jest to możliwe? Od razu dodam że nie chodzi o uszczelnienie dolnych lag. Przy każdym serwisie zakładam nowe podkładki i dokręcam kluczem Dynamometrycznym. Zresztą nie o tym miejscu mowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siejak1 Napisano 14 Października 2020 Udostępnij Napisano 14 Października 2020 Świeżo po serwisie bardzo możliwe, natomiast u mnie zawsze jak ściągam to pokrętło też coś tam tego oleju się znajduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 14 Października 2020 Udostępnij Napisano 14 Października 2020 (edytowane) Póki co obserwuj ale też bez przesady żebyś się jakiejś manii prześladowczej czy natręctwa nie nabawił . Zapewne jak lałeś oliwę do dolnych lag to nalałeś przy okazji również do środka popychacza tłoka tłumika (tam gdzie wkręca się śrubę). Edytowane 14 Października 2020 przez Dokumosa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 14 Października 2020 Udostępnij Napisano 14 Października 2020 Dokładnie, coś Ci pewnie "smarknęło" z wężyka/strzykawki. Póki nie wycieka kroplami po lagach, nie ma się czym przejmować. W SIDzie mam to samo. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
losken666 Napisano 16 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2022 Witam. Mi również cieknie z pokrętła rebound i niestety nie jest to rozbieralne.... Wymiana tłumnika kompresji powrotu na nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2022 Mmm? Co nie jest rozbieralne? U mnie po prostu zostało trochę oleju po serwisie. Już zdążyłem zapomnieć że kiedykolwiek o to pytałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi