lester13 Napisano 11 Października 2020 Udostępnij Napisano 11 Października 2020 wpadła mi w ręce rama karbonowa cannondale f29, chciałbym na niej złożyć tanio rower na zimę. Amor lefty odpada bo cena kosmiczna. Czy da radę do tej ramy założyć zwykły amor ze skokiem 100mm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lester13 Napisano 11 Października 2020 Autor Udostępnij Napisano 11 Października 2020 56 minut temu, lester13 napisał: wpadła mi w ręce rama karbonowa cannondale f29, chciałbym na niej złożyć tanio rower na zimę. Amor lefty odpada bo cena kosmiczna. Czy da radę do tej ramy założyć zwykły amor ze skokiem 100mm? Czy potrzebuje czegoś w tym stylu jakby linku? https://cannondaleexperts.com/products/cannondale-reducer-headset-si-headshok-to-1-5-1-1-8-tapered-kp205 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 11 Października 2020 Udostępnij Napisano 11 Października 2020 Wydaję mi się, zę normalny amor można tam założyć. Ale obawiam się czy uda się Tobie sztycę włożyć... Tam się coś zadziało, czy tylko zdjęcie tak przekłamuję. Mam na myśli rurę podsiodłową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Października 2020 Udostępnij Napisano 11 Października 2020 Gorna rura tez jakas podejrzana. To nie jest rama po jakims wypadku? Zdjecia czasami przeklamuja, ale chyba nie az tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lester13 Napisano 11 Października 2020 Autor Udostępnij Napisano 11 Października 2020 hehe rama jest ok, to było zdjęcie 3D więc się rozjechało Generalnie chyba redukcja sterów jest potrzebna, tylko nie wiem która czy ta ori z cannondale https://www.cannondalespares.com/Cannondale-Headshok-Reducer-Headset-for-1-1_8th-Steerer--KP058-/product_detail/3-40287 czy może taka jak ta poniżej https://bikeline.pl/oferta/argon-components/headset-reduce-canondale/ tu jest poprawione zdjęcie [/URL] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lester13 Napisano 22 Października 2020 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2020 udało się ogarną temat zmiany sterów, produkuje to Cannondale a zwie się to dokładnie KP205. Potrzebuje pomocy w wyborem amora do przodu, jest tego zatrzęsienie na allegro. Jako że ma to być rower na zimę to szukam czegoś budżetowego, +/-800zł pod taperade. Jakby ktoś mnie naprowadził czego w tym budżecie szukać to byłbym wdzięczny Wpadł mi w oko Rock Shox Recon 29 130mm, do kupienia za 700zł, NOWY co ważne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Października 2020 Udostępnij Napisano 22 Października 2020 Mam Recona RL 130 mm z 2019 roku i mogę polecić. Cud to to nie jest, ale całkiem solidny. Tylko zrób serwis zerowy, bo ja w swoim znalazłem opiłki metalu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lester13 Napisano 23 Października 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2020 Panowie a co lepsze? Rock Shox Recon RL 130mm za 720zł czy Raidon XC RL-R 130mm za 799zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Października 2020 Udostępnij Napisano 23 Października 2020 Recon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 23 Października 2020 Udostępnij Napisano 23 Października 2020 HeadShock by był kozacki.......a może karbonowy sztywniak- jak ma być do ciorania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lester13 Napisano 23 Października 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2020 amor będzie ten ze zdjęcia poniżej, 730zł z wysyłką. W miarę postępu prac będę się radził w tym temacie jeśli z czymś nie będę sobie mógł dać rady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Października 2020 Udostępnij Napisano 23 Października 2020 Wlasciwie dlaczego do ramy 100mm chcesz wkladac widelec 130mm? Piasta bedzie pasowala? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lester13 Napisano 23 Października 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2020 piasta będzie nowe bo koło mam pod lefty i trzeba je przepleść na nową piaste. To 130mm to chyba można regulować przy okazji serwisu zerowego, więc można to ustawić na mniejszy skok i będzie ok mnie się wydaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lester13 Napisano 13 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 Rower w 99% skończony, zostało założyć linki przerzutek i czekam na adapter pm/pm 180 żeby przykręcić przedni zacisk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.